Poliranje avtomobila mora potekati na varen način

Poliranje avtomobila mora potekati na varen način

Poliranje avtomobila je enostavno opravilo, pri katerem pa moramo vseeno upoštevati določene napotke, saj se nočemo med delom poškodovati. Ravno zato je priporočljivo, da se za dobro poliranje obrnemo na mojstre v poliranju, ki so na voljo v različnih avtomobilskih in mehaničnih delavnicah. 

Poliranje avtomobila je lahko namreč pri nepravilni uporabi preparatov izredno škodljivo za naše zdravje. Nekateri elementi, ki so uporabljeni v polirnih pastah, lahko pri prekomernem izpostavljanju škodujejo našim organom. Po uporabi se nam lahko pojavijo alergijski napadi. V kolikor opazimo znake  zastrupitve, moramo nemudoma poiskati pomoč zdravnika. 

Poliranje avtomobila nikakor ne sme potekati v bližini otrok, saj bi bil za njih stik lahko neizmerno škodljiv. Torej je zelo pomembno, da se pred začetkom poliranja dobro zaščitimo, si prekrijemo ustno votlino in na oči namestimo zaščitna očala. Delovna oblačila naj imajo dolge rokave. Narokah pa moramo vedno imeti dobre in trpežne rokavice. 

Zavorna tekočina za hidravlični sistem

Zavorna tekočina se doda v zavorni sistem, da lahko varno vozimo svoj avtomobil in se ne obremenjujemo z delovanjem zavor, ki morajo vedno brezhibno zavirati. V kolikor zavorni sistem ne deluje dobro nam vozilo lahko zanaša v levo ali v desno stran. Napake opazimo tudi zaradi neprijetnega cviljenja ob zaviranju, ki že kaže na prve znake slabega delovanja zavor. Vozniki začnejo najprej opažati pretrd pedal za zaviranje, ki onemogoča dobro delovanje zavor in je prvi kazatelj za nujen obisk mehanika. 

Zavorna tekočina je narejena na osnovi poliglikoletra in poliglikola. Njena naloga je zaviranje oksidacije in korozije ter pomoč pri absorbiranju vlage. Vlaga je izredno škodljiva saj povzroča tvorjenje ledenih kristalov pri nizkih temperaturah ter škodljivih parnih mehurčkov v izredno vročih dneh. 

Zavorna tekočina lahko prenese izredno nizke in visoke temperature. Vse dobre zavorne tekočine so kompatibilne z vsemi komponentami zavornega sistema in blagodejno vplivajo na delovanje hidravlike. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja