Termo folija se v procesu pakiranja tesno oprime izdelka

Termo folija se v procesu pakiranja tesno oprime izdelka

Za različne načine pakiranja se uporabljajo tudi različni materiali, saj je le na ta način pakiranje dovolj kakovostno. Zelo pogosto se za pakiranje uporablja termo folija, ki je danes nepogrešljivo že v marsikaterem podjetju. V procesu pakiranja se folija skrči in se na ta način tesno oprime izdelka, kar mu da še poseben lep izgled. Zato boste velikokrat za termo folijo srečali izraz tudi termo skrčljiva folija. Za takšen način pakiranja se uporabljajo posebni pakirni stroji, ki zagotavljajo zelo kakovostno pakiranje, ki mu z drugimi besedami pravimo tudi foliranje.

Termo folija pa se uporablja tudi za ročno ali avtomatsko pakiranje velikoserijskih izdelkov. Z zavijanjem izdelkov v termo folijo jim nudimo ustrezno zaščito pred prahom in vlago, prav tako pa poskrbimo za stabilnost in varnost med njihovim transportom. Če so izdelki skladiščeni zunaj, jim takšen način ovijanja nudi tudi kakovostno zaščito pred različnimi vremenskimi vplivi. 

Paletizacija zagotavlja večjo stabilnost transporta

Različni načini pakiranja so danes izjemno pogosti predvsem v številnih skladiščih, kjer je ta postopek nujen, če želimo zaščititi transportni tovor pred različnimi mehanskimi poškodbami. Medtem ko lahko manjše predmete zapakiramo v vrečke in škatle, pa je z večjimi predmeti nekoliko drugače. Če jih želimo kakovostno pripraviti na transport, se poslužujemo posebnega postopka, ki mu pravimo paletizacija.

Najpogosteje se uporabljata dva načina paletizacije. S prvim načinom posebni avtomatski stroji namestijo stretch folijo v rokavu in na ta način objamejo celotno paleto, za kar ni potrebne dodatne uporabe toplote. Pri drugem načinu pa avtomatski stroj palete poveže s poliestrskim trakom v vodoravni smeri. Paletizacija je tako že skorajda obvezen postopek v skladišču, ki pa je tudi zelo vsestransko uporaben, saj ni omejen na velikost ali vsebino tovora. S tem postopkom lahko ovijemo škatle različnih dimenzij in tako preprečimo, da bi se med transportom prevrnile in poškodovale.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja