Zaščita domačih dragocenosti

Trezor sef

Žal so takšne in drugačne dragocenosti vedno izpostavljene določenemu tveganju, če jih hranimo kar doma. Vabijo tatove in druge nepridiprave, ki bi se radi okoristili s tatvino dragocenih predmetov – zlikovci bodo hitro izkoristili priložnost, ki jo ponuja nezavarovana lastnina. Bolje bo torej, da se opremimo z izdelki za zaščito dragocenosti pred krajo.

Najbolj očitna izbira je trezor sef, ki je pri domači rabi nadvse učinkovit. Veliko potencialnih tatov bo odgnalo že dejstvo, da dragocenosti ne morejo preprosto vzeti s police in odnesti s seboj, pa tudi bolj vztrajni zlikovci se bodo morali obrisati pod nosom, če naletijo na dober trezor. Sef za domačo rabo je na voljo v različnih izvedbah, takšni izdelki pa seveda nudijo različne stopnje zaščite. Od običajnih pohištvenih sefov do vgradnih trezorjev imamo na izbiro široko paleto možnosti, ki nudijo pravo rešitev za vsakega kupca.

Trezor sef ni edina možnost, ki jo imamo pri zaščiti domačih dragocenosti. Čisto možno je, da bo treba najti drugo rešitev, če želimo na primer na varno pospraviti večje dragocene predmete. V tem primeru pride morda v poštev kovinska arhivska omara, ki je zavarovana z dobro ključavnico. V prvi vrsti se takšne omare seveda uporabljajo za shranjevanje pomembnih dokumentov in drugega arhivskega gradiva, prav lahko pa njihovo prostornino izkoristimo za shranjevanje kakšnih drugih dragocenih predmetov. V nekaterih primerih je kovinska arhivska omara primerna tudi za shranjevanje orožja, čeprav so temu običajno namenjene posebne omare za orožje, ki poleg varnosti ponujajo tudi razne uporabne funkcionalnosti.

Je pa kovinska arhivska omara ena izmed tistih izdelkov, ki že takoj in za majhen denar močno znižajo možnost tatvin. Za nameček so enostavne za uporabo in zelo vsestranske, tako da se splača takšno omaro nabaviti za osebno domačo ali za poslovno rabo. Nenazadnje lahko funkcionira tudi kot čisto običajna omara, tako da bo vedno našla pravo uporabo.