Pozorno pri okvirjanju slik

Okvir za slike

Lepe slike lahko zelo polepšajo podobo doma, poslovnega prostora, javnega mesta ali drugega okolja. Seveda pa slike ne moremo preprosto nalepiti na steno, običajno je veliko bolj smiselna možnost ta, da jo elegantno razobesimo s pomočjo ustreznega okvirja. Poleg tega ima okvir za slike še nekatere druge pomembne naloge, kar pomeni, da pri izbiri oziroma izdelavi okvira ne gre varčevati ali sklepati kompromisov. Zelo hitro se lahko zgodi, da z okvirom ne bomo zadovoljni, morda pa nas bo ta pustil na cedilu in povzročil celo škodo!

Najbolj pametno je okvirjanje slik prepustiti strokovnjakom. Svoje storitve s tega področja nudijo številni mojstri, ki bodo znali kar najbolje poskrbeti za sliko. Poleg tega imamo v tem primeru tudi veliko izbire glede podobe okvirja, lahko se namreč odločimo za različne materiale, barve, oblike in druge lastnosti. To omogoča izdelava okvirov po meri, seveda pa lahko okvir za slike tudi kupimo v že izdelani različici, ki ne dopušča toliko svobode.

V vsakem primeru je profesionalna izdelava nadvse priporočljiva za okvirjanje dragocenih umetnin, saj si pri teh ne moremo privoščiti tveganja. Potrebujemo kakovosten in zanesljiv okvir, ki bo varno predstavljal svojo vsebino.

Okvirjanje v lastni režiji

V nekaterih primeri lahko kakšno sliko kar sami uokvirimo, pravzaprav lahko tudi okvir izdelamo sami. To je kakopak priporočljivo le za slike, ki nimajo kakšne posebne vrednosti, saj se v nasprotnem primeru lahko hitro zgodi, da pri okvirjanju umetnino poškodujemo ali celo uničimo.

Po drugi strani pa lahko z nekaj spretnosti izdelamo odličen okvir za slike, ki bo z vsemi svojimi lastnostmi povsem odgovarjal našim potrebam. Takšen učinek bodo dosegli mojstri, ki so vajeni dela z lesom oziroma drugimi materiali, poleg tega pa zahteva izdelava okvira tudi dober premislek in natančno oblikovanje. V vsakem primeru velja delu posvetiti obilo pozornosti, če želimo priti do dobrega izdelka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja