Poligon varne vožnje kot pomembna izkušnja

Poligon varne vožnje

Vse voznike začetnike čaka opravljanje varne vožnje, katera nam zagotovo da nepozabno izkušnjo, ki je nujno potrebna. Varna vožnja je sestavljenih iz dveh ključnih stvari, torej iz teoretičnega dela in nato poligona, na katerem se vsa naučena teorija praktično predstavi.

Poligon varne vožnje predstavlja izjemno izkušnjo, pri kateri se učimo, kako odreagirati v določenih situacijah in kako kontrolirati avtomobil, če nas na cesti preseneti kakšna ovira.

Ko se iz teoretičnega dela premaknemo na poligon varne vožnje, pred nami stoji veliko izzivov, ki jih moramo obiti, da pridobimo potrebne izkušnje in navsezadnje nam po tem, ko ga opravimo, nudi dodatno varnost in udobje ob vožnji avtomobila. Varno vožnjo je mogoče opravljati, ko preteče 6 mesecev odkar smo vozniški izpit pridobili in vse do tistega dne, ki na vozniški izkaznici prikazuje njeno veljavnost.

Če tega ne opravimo, svojega vozniškega dovoljenja ne moremo podaljšati na nobeni upravni enoti.

Vozniški izpit je izpit, katerega se vsi veselimo

Ko se enkrat bližamo osemnajstemu letu starosti, nam prej ali slej misli preidejo k temu, da bomo lahko opravljali vozniški izpit. Do njega ni tako težko priti, ko se enkrat trdno odločimo, da ga bomo naredili.

Ko se odločimo za opravljanje vozniškega izpita, moramo opraviti tečaj in izpit prve pomoči, zdravniški pregled in pa cestno prometne predpise, ki nam zagotavljajo, da poznamo cestne zakone in smo pripravljeni na vožnjo.

Ko se prvič podamo za volan, nam adrenalina in vzhičenja ne manjka. Vsak bi si želel tako po hitrem postopku opraviti vse obvezne ure vožnje in dobiti v roke vozniški izpit. A ni vse tako lahko, saj je zelo pomembno, da se na cestah počutimo lagodno in smo pripravljeni na odgovornost, ki jo prevzemamo s tem, ko izpit opravimo. To pripravljenost začuti tudi naš inštruktor in takrat se odloči, da nas prijavi na glavno vožnjo in če jo uspešno prestanemo, smo zreli za vožnjo.