Skoraj brezplačno električno ogrevanje

IR ogrevanje cenik

Če je glavni dejavnik pri izbiri ogrevalnega sistema cena, pridejo gotovo najbolj v poštev različne električne rešitve. Ne le, da gre za cenovno ugoden vir energije, tudi sami ogrevalni sistemi so precej poceni. Če upoštevamo še minimalne stroške vgradnje, je tovrstno ogrevanje skorajda brezplačno!

Nakup grelnih teles

Na izbiro imamo zelo raznolike opcije, na primer grelne preproge EcoFloor, električne radiatorje ali morda IR ogrevanje – cenik je v vseh teh primerih izjemno ugoden, sploh v primerjavi z alternativami, ki zahtevajo nakup drage centralne enote. Sploh za IR ogrevanje cenik navdušuje z ugodnimi zneski začetne investicije, saj lahko z izbiro tega sistema zelo učinkovito ogrejemo svoje stanovanje za presenetljivo nizko ceno – en panel morda stane le kakšnih sto ali dvesto evrov. Podobno velja za talno gretje, pri katerem imamo na voljo že pripravljene sisteme EcoFloor ali druge grelne preproge in folije. Cena je odvisna od zmogljivosti in dimenzij, a tudi v tem primeru omogoča zelo ugodno ogrevanje stanovanjskih prostorov.

Vgradnja gretja

Velika razlika v ceni v primerjavi z alternativnimi sistemi ogrevanja pa se pokaže pri stroških montaže. Električni sistemi večinoma sploh ne zahtevajo kakšnih posebnih gradbenih posegov, tako da jih lahko vgradimo kar sami. Za IR ogrevanje cenik montaže med relevantnimi informacijami podaja le stroške profesionalne povezave sistema med seboj in z električnim sistemom, medtem ko je sama namestitev grelnih elementov zgolj priporočljiva storitev.

Še bolj enostavna je lahko namestitev grelne preproge EcoFloor ali drugih sistemov te vrste. Najprej moramo sicer nekaj pozornosti nameniti izbiri pravega izdelka in pripravi prostora, nato pa lahko običajno kar sami položimo celoten ogrevalni sistem. Spet se priporoča strokovna pomoč pri urejanju električne napeljave, saj je treba EcoFloor varno povezati s termostatom in električnim omrežjem, a tudi v tem primeru gre le za minimalne stroške.

Z nakupom in montažo sistema opravimo vse, kar potrebujemo za učinkovito ogrevanje. Ker je to možno opraviti skoraj zastonj, so električni sistemi gotovo prava rešitev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja