Registracija blagovne znamke je naš osebni uspeh

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke nam prinese določene stroške, ki se jim ne moremo izogniti. Z registracijo blagovne znamke se ukvarja veliko za to usposobljenih podjetij, ki nam pomagajo pri vseh začetnih korakih. Blagovno znamko lahko zaščitite samo v Sloveniji ali pa se odločite, da jo boste zaščitili tudi v Evropi oziroma v tujini. Možnosti za registracijo znamke v tujini je več.

Registracija blagovne znamke v Evropi se vloži pri uradu Evropske unije za intelektualno lastnino. Cena registracije je odvisna od količine razredov, za katere vlagamo registracijo. Ko to opravimo, nam registracija velja za celotno območje Evropske unije.

Registracija blagovne znamke za evropski trg oziroma tujino poteka na podoben način kot v Sloveniji. Pred samo registracijo moramo preveriti, ali že obstaja znamka, ki je enaka ali podobna naši. V kolikor potrebujemo bolj kompleksno svetovanje, se moramo obrniti na ustrezno podjetje, ki nam bo pomagalo s pravnim svetovanjem.

Patentiranje je postopek zaščite izdelka

Patentiranje je postopek v katerega se spustimo, ko si želimo z zakonom zaščititi in pridobiti izključno pravico gospodarskega izkoriščanja našega novega izuma za določeno časovno omejeno dobo. Preden se podamo v kompleksen postopek patentiranja pa moramo preveriti vse možne težave in prepreke. Za začetek je potrebno preveriti kolikšno življenjsko dobo ima naš izum, ker postopke patentiranja traja več let. Ne želimo si namreč, da bi naš izdelek postal nezanimiv še pred pridobitvijo patenta.

Patentiranje je večfazni postopek o katerem se moramo dobro pogovoriti z našim patentnim zastopnikom. Pomembno je vedeti, kdaj je primeren čas za vložitev papirjev za pridobitev patenta. Preden oddate prijavo, lahko vašo zamisel tudi zavarujete.

Patentiranje našega izdelka je proces o katerem moramo izvedeti čim več informacij. Ker nam na začetku naše karierne poti, velikokrat primanjkuje čas in potrebno znanje, je dobro, da za določene postopke najamemo ustrezno podjetje, ki nam bo olajšalo delo in nam prikrajšalo veliko ur.