Medvrstni okopalnik za koruzo hkrati okoplje različno število vrst koruze

Medvrstni okopalnik za koruzo

Osnovni namen razvoja kmetijske mehanizacije je, da se kmetu olajša delo na njivi. Delo na njivi je učinkovito takrat, ko ga opravimo čim hitreje in s čim manj truda. Stroji s širšo delovno površino so priporočljivi za zelo velike obdelovalne površine, saj je tako delo z njimi hitreje opravljeno. Tudi medvrstni okopalnik za koruzo je različnih dimenzij, zaradi česar lahko hkrati okopljemo različno število vrst koruze.

Medvrstni okopalnik za koruzo je namenjen odstranjevanju plevelov med vrstami koruze. Medvrstna razdalja naj bi bila pri sajenju od 70 do 75 cm. Glede na število baterij, ki jih ima okopalnik, ločimo različne vrste okopalnikov za koruzo. Tako ima na primer 4 vrstni okopalnik za koruzo 5 agregatov. To pomeni, da s tem okopalnikom hkrati okopljemo 4 vrste koruze. Okopalnik je lahko tudi na primer 2 vrstni ali 6 vrstni, odvisno od modela in proizvajalca.

Kmetijska mehanizacija sedaj tudi na spletu

Danes verjetno ni kmeta, ki doma ne bi imel vsaj en del kmetijske mehanizacije. Lahko je to zgolj traktor, ali pa kakšen od mnogih priključkov s katerimi si olajša delo na polju. Danes je tako ponudba kmetijske mehanizacije zelo široka in pestra. Pred nakupom je potrebno dobro razmisliti, kakšne so naše potrebe in temu primerno izbrati tudi stroj, ki je del kmetijske mehanizacije. Zavedati se moramo, da bo kmetijska mehanizacija dolgo služila svojemu namenu, na drugi strani pa od nas zahteva tudi velik finančni vložek.

Dejstvo je, da je kmetijska mehanizacija danes zelo kvalitetna in ima dolgo življenjsko dobo. Zato se splača pobrskati po spletu in poiskati nam cenovno najbolj ugodno ponudbo. Če se sami ne moremo odločiti, nam številni prodajalci ponujajo tudi strokovno svetovanje. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na to, kakšne so možnosti servisiranja našega stroja in nakupa ter menjave rezervnih delov.