Spletna stran na Facebooku

Oglaševanje na Facebooku

Ker na Facebooku svoj prosti čas preživlja ogromna množica potrošnikov, je to priljubljeno družbeno omrežje tudi odlična priložnost za tiste, ki bi radi tržili svoje izdelke ali storitve tam zbrani ciljni publiki. Facebook to vsekakor omogoča – že oglaševanje na Facebooku odpira dobičkonosno možnost, še večjo svobodo pa imamo pri izkoriščanju potenciala z lastno stranjo za podjetje na Facebooku.

Izdelava spletnih strani je lahko precej draga, zapletena in dolgotrajna. Facebook ponuja privlačno alternativo, saj lahko v nekaj trenutkih odpremo stran za svoje podjetje, ki je za nameček tudi odlično povezana z drugimi dimenzijami tega družbenega omrežja, predvsem seveda z zainteresiranimi uporabniki. Na ta način je možno kar najbolje izkoristiti tudi oglaševanje na Facebooku, saj je v njihov sistem lažje vkomponirati takšno stran kot pa povsem ločeno spletišče. Vseeno se bo treba projektu pozorno posvetiti, izdelava spletnih strani ni enostavna, ne glede na to, da si v tem primeru močno pomagamo s predlogo, ki ponuja platforma.

Oblikovanje strani na Facebooku je prava odločitev za vsako podjetje. Na družbenem omrežju se zadržuje preveč potencialnih strank, da bi jih lahko kar prezrli. Poleg tega je možno stran učinkovito nadgraditi in nadomestiti celo mnoge funkcije, ki jih ponujajo napredne spletne strani. Izdelava spletnih strani lahko na primer vključuje funkcionalnosti spletne prodaje in uporabniških računov, običajno takšni moduli zahtevajo kar znatno doplačilo, medtem ko jih Facebook nudi brezplačno v sklopu svojih poslovnih strani. Seveda ne manjka omejitev, ki zahtevajo določeno prilagoditev, a to je pač cena, ki jo je treba plačati za bistveno poenostavljen in pospešen postopek postavitve funkcionalnega spletišča. V neposredno primerjavo lahko postavimo prednosti, ki jih ta opcija ponuja, predvsem enostavnejše in učinkovitejše oglaševanje na Facebooku in lažje uveljavljanje blagovne znamke med ciljno publiko.

Dandanes je možno spletno poslovanje v celoti voditi kar preko Facebooka, tako da izdelava spletnih strani zunaj tega omrežja morda sploh ne bo potrebna.