Senčenje doma

TENDE

Skoraj vsak izmed nas, vsaj tisti, ki sedaj berete ta članek, ste ali boste enkrat v življenju imeli priložnost urejati dom ali stanovanje. To je odlična izkušnja, saj imamo lahko popoln nadzor nad obliko našega bivalnega prostora, pa naj bo to notranji ali zunanji prostor, v vsakem primeru ga je užitek oblikovati.

Velik problem za mnoge je izdelava terase, saj je toliko nekih elementov, na katere moramo pomisliti, da ne omenjamo zimskih vrtov. Kar se tiče senčenja, pa so tende gotovo najpriljubljenejša oblika senčenja

Kaj so to “tende” in ali jih potrebujemo?

Tende so naprave, ki se namestijo na steno ali strop na zunanjem delu poslopja in se lahko premikajo tako, da senčijo večji ali manjši del zunanje terase ali vrta. Ta premik tende dosežejo tako, da jih lahko upravljamo ročno ali s pomočjo elektronskega vmesnika.

Če se odločimo za ročno upravljanje tende imamo na voljo tako imenovano komandno palico, ki nam omogoča odvijanje in zavijanje tende iz svoje pritrjene zaščitne škatle. Ob izbiri elektronskega upravljanja pa se lahko odločimo celo za avtomatično upravljanje, ki samo prilagaja položaj tende glede na vremenske zadeve.

Potrebujemo več zasenčenosti v prostorih?

Če mamo problem s prevelikim prepuščanjem sončne svetlobe lahko ta problem idealno rešimo tako, da namestimo rolete. Kaj pa nam omogočajo rolete? So eno izmed redkih senčil, ki zaradi načina izgradnje lahko doseže skoraj popolno senčenje prostora, zato so izjemno primerne za recimo otroške sobe. Še ena prednost, ki jo imajo rolete je to, da so nameščene na že dokončno izdelan objekt, kar pomeni, da se lahko za prave rolete odločimo, ko imamo že bolj ali manj izdelan ostal izgled stavbe, kar mnogim ljudem precej olajša izbiro.

Kar se tiče izbire so tako rolete kot tende izjemno prilagodljive vsem našim željam od barve do načina upravljanja in so v vsakem primeru odlična izbira.