Spomine je vredno ohranjati žive

blank photo frame hanging on wall

V digitalni dobi, ko je vse shranjeno nekje v oblaku včasih nekoliko pozabimo, da se na ta način tudi ogromno spominov preprosto izgubi, odide neznano kam. Potrebujemo nekaj, kar nas v živo spomni na dogodke, ki so se zgodili v preteklosti. V takem primeru želimo digitalno sliko pretvoriti v fizično obliko in nato nam ostaneta dve možnosti. Lahko se odločimo, da slike pospravimo v album in jih pogledamo od večjih praznikih, ali pa se odločimo, da se pozabavamo z okvirji za slike.

Redko kdo še pomisli na to, da so okvirji za slike eden izmed bolj učinkovitih načinov tega, da spomine znova in znova slikamo pred očmi. Težko je stopiti mimo okvirja, ki vsebuje poročne fotografije naše najmlajše hčerke in se ne spomniti na vso radost, ki smo jo čutili, ko smo praznovali trenutek ljubezni. Težko ne pomislimo na preminulo bližnjo osebo, s katero si delimo mesto na televizijski omarici. Vsi ti majhni spomini in odnosi, ki jih imamo z ljudmi, ki jih obkrožajo okvirji za slike so tista posebna stvar, ki nas naredi človeške. Vsak trenutek v času, ki je vreden tega, da je dokumentiran nam pomeni nekaj neverjetno posebnega in marsikdo ne bi tolikokrat čutil trenutka, če se v nekem trenutku ne bi odločil, da si pogleda kakšni okvirji za slike so primerni za natisnjene fotografije.

Odločimo se lahko, da so okvirji za slike preprosti in minimalistični, ki prepustijo fotografiji, da pove svoje, lahko pa se odločimo, da se nekoliko bolj vržemo v celotno zadevo in vsaki posamični fotografiji izberemo okvir, ki se najbolj prilega temi, čustvom in barvam, ki na njej nastopajo, vendar se vseeno nekoliko omejimo, da ne bomo na domačih omarah ustvarili prevelikega kiča. Na ta način bodo naši bližnji, ali ne več tako bližnji lahko v spominih živeli blizu naših src in v sožitju z današnjim življenjem.