Alu folija je marsikoga rešila v kuhinji

alu folija

Če ne veš, kaj bi naredil z nekaj kosi salame ali slanine… alu folija jih drži na varnem in ne pusti, da celoten hladilnik smrdi po salami. Če se zgodi, da smo v pečico dali odlično pečenko, ki pa mora v njej preživeti kar nekaj ur je precej pametna ideja, da jo pokrijemo, tako da alu folija prepreči, da bi se deli pečenke zažgali, še preden pridemo do tega, da bi bila sama spečena.

Skratka, alu folija je uporabna tako za shranjevanje hrane, kot tudi za to, da si z njo pomagamo pri kuhi. Če imamo kadarkoli problem s tem, da se nekaj v pečici peče prehitro je alu folija dober odgovor za to. Prav pride tudi takrat, ko želimo speči nekaj, kar ima nekoliko več oblike, kot so na primer kornetki ali kaj podobnega, ki jih lahko oblikujemo na stožce iz alu folije. Možnosti je neskončno. Ne le, da je uporabna v kuhinji, alu folija je tudi odličen dodatek za vse tiste, ki potrebujejo kakšno podlogo na dnu omarice ali imajo težave s tem, da pušča olje v kurilnici in potrebujemo preprosto podlago. Skratka, ne smemo podcenjevati univerzalnosti.

Tudi vakuumske vrečke imajo neskončno vrst uporabe

Če najprej samo pozabimo ta del, da so namenjene temu, da v njih ustvarjamo vakuum, se lahko pri tem spomnimo tuid na to, da so očitno narejene tako, da so izjemno odporne, kar jih naredi izjemno primerne za uporabo v zmrzovalniku. Prav tako so vakuumske vrečke nekaj, v čemer lahko dejansko pripravljamo hrano, saj imajo to lastnost, da dobro prevajajo toploto, kar pomeni, da se lahko v njih kuha, vendar ne preveč na visoki temperaturi, prav tako pa so vakuumske vrečke prikladne za shranjevanje živil v zmrzovalniku, saj živilo zasede relativno malo prostora.