Igričarski prenosniki

HP prenosniki

Je smiselno za igranje računalniških iger izbrati prenosni računalnik? Najbolj zagrizeni igričarji bodo gotovo hitro odkimali, a tisti, ki so pripravljeni skleniti nekaj kompromisov, imajo vsekakor na voljo nekaj zelo prepričljivih igričarskih prenosnikov.

Pri zmogljivosti kompromisov gotovo ne bo treba sklepati. To potrjujejo igričarski prenosniki ASUS, ki veljajo za najboljšo izbiro v tem segmentu. Pravzaprav so ti že skorajda sinonim za igirčarske prenosnike, predvsem za takšne veljajo prenosniki ASUS ROG, ki dopolnjujejo bogato ponudbo serije ROG, prilagojene ljubiteljem računalniških iger. Takšni prenosniki so opremljeni z vrhunskimi komponentami, ki se s svojo zmogljivostjo lahko dostojno primerjajo z naprednimi namiznimi računalniki. Pravzaprav so mnogi prenosniki ASUS prepričljivo boljši tudi od namiznih računalnikov višjega zmogljivostnega razreda, tako da se ni treba bati, da kakšne sodobne igre ne bodo delovale. Tako lahko zanesljivo ovržemo pomislek, da prenosni računalniki niso dovolj zmogljivi za igranje iger. Seveda na cenenem prenosniku ne bo možno poganjati sodobnih iger, a napredni prenosniki ASUS ROG se lahko povsem brez težav spopadejo tudi z večjimi izzivi, ki jih postavljajo zahtevne igre.

A ravno toliko kot sama zmogljivost šteje tudi splošna izkušnja, pri kateri prenosniki pogosto šepajo – namizni računalniki namreč omogočajo neomejeno razširljivost, torej lahko prilagodimo igričarsko izkušnjo povsem po svoje. Na tem področju pa se odlično obnesejo nekateri HP prenosniki, ki bodo tudi na poti ponudili podobno doživetje. To so seveda HP prenosniki iz serije Omen, ki je igričarska serija priznanega proizvajalca HP. Res je, da HP prenosniki sicer niso posebej znani kot igričarski, a serija Omen vseeno ponuja nekaj izjemno prepričljivih modelov, pa tudi v drugih serijah te priznane znamke najdemo zmogljive modele, ki bodo brez težav poganjali sodobne igre. Pomembno pa je predvsem to, da lahko od igričarskih prenosnikov HP pričakujemo zelo celovito izkušnjo, poleg zmogljivosti namreč ponujajo čudovit zaslon, bogato periferno opremo in razne dodatke, ki jih ponuja proizvajalec.