Implantati brez operacije so novost v svetu zobozdravstva

implantati brez operacije

Izguba zoba je vedno precej travmatičen dogodek, daj so to le del nas in skrbijo, da se lahko normalno prehranjujemo, da ne omenjamo bolečine, ki spremlja takšno izgubo. Prav zato, je ila vedno atraktivna menjava izgubljenega zoba, čim prej, tem bolje. Včasih je pacient moral počakati nekaj časa po odstranitvi, da se je lahko izvedla operacija dodajanja kostne mase, potem je moral čakati, da se to zaceli in šele potem je bilo možno namestiti implantat, vendar danes ni več tako. Implantati brez operacije se v čeljust usidrajo takoj po odstranitvi korenine zoba, ki bo zamenjan, torej se lahko implantati brez operacije nameščajo v istem dnevu, kot se je zgodila nesreča, zaradi katere je potrebna menjava zoba, ali pa takoj po dolgo načrtovani odstranitvi bolnega zoba.

Na ta način poskrbimo, da lahko čim prej namestimo končno krono na zob, ki pa ni nameščena takoj po vstavitvi. Najprej so implantati brez operacije pokriti z začasno krono, ki pusti dovolj prostora, da se lahko kost v miru zaceli okoli vsadka.

Tisti, ki jih skrbi estetika, za to najlažje poskrbijo v ordinaciji

Seti za beljenje zob na domu so dostopni v trgovinah že kar dolgo časa, ampak bodimo iskreni, ali ne delujejo, ali pa lahko povzročijo resno škodo sklenini, zato je najbolje, da se odločamo za beljenje zob z laserjem, ki je izvedeno s strani profesionalca. Ne moremo pričakovati, da bo imelo beljenje zob z laserjem takojšen učinek, ampak je to nekaj, kar dosežemo čez več seans, vendar je to tudi nekaj, kar je upoštevano, ko se govori o plačilu in pri načrtovanju datumov in ur obiskov. S tem, da izberemo profesionalno beljenje zob z laserjem lahko pobelimo zob za več odtenkov in se s tem znebimo obarvanja zaradi pitja kave ali kajenja.