Kako ustvariti popoln hišni kino

projektor

Vsak, ki kdaj pa kdaj rad uživa v zares dobrem filmu ve, kako na užitek ob gledanju vpliva kvaliteta same slike, do neke mere pa, bodimo iskreni, tudi velikost. To da uživamo film na majhnem zaslonu je nekaj povsem drugega kot to, da smo popolnoma prevzeti s sliko, ki se pojavi pred nami.

Da lahko doživimo tako stopnjo povezanosti z dogajanjem v filmu v udobju lastnega doma je to, da investiramo v nekaj naprav, ki nam lahko ponudijo popolno uživanje v domačem hišnem kinu. Prva stvar, ki je potrebna za to, da lahko ustvarimo hišni kino je projektor, ki ga lahko namestimo ali na steno, ki se nahaja za glavnim sedalom, ali pa se lahko odločimo za to, da se namesti na posebno nosilo in visi iz stropa. Ta način je bolj prijazen do samega projektorja, saj omogoča, da je projektor ves čas iz vseh strani obdan z zrakom, vsaj bolj, kot če se nahaja ob steni, in tako lahko dosežemo res dobro cirkulacijo.

Projiciramo lahko na navadno bel steno, vendar ta nikoli ne bo popolnoma gladka ne glede na to, kako se trudimo, zato je dobro, da takrat ko kupujemo projektor se pozanimamo tudi kakšna projekcijska platna obstajajo. Taka projekcijska platna so narejena iz posebnih materialov, po navadi različnih plastik, ki zagotavljajo, da je platno tanko in se lahko zvije v majhno cev, prav tako pa zagotavlja, da je projekcijsko platno ves čas popolnoma ravno in ne zadržuje zavite oblike, ki jo ima, ko je platno pospravljeno.

V kombinaciji s tem, da imamo projektor ki je sposoben projicirati z visoko ločljivostjo in z gladkostjo površine, ki jo zagotavljajo projekcijska platna lahko iz domačega kavča, v spremljavi z zvočniki visoke kvalitete, doživljamo popolnoma enaka čustva, kot takrat, ko smo v pravi kino dvorani.