Pri kolesarjenju poskrbite tudi za primerno obleko

otroška kolesa, kolesarska oblačila

Večina nasvetov o nakupu novega kolesa se po navadi veže na odrasle. S tem pozabljamo na naše najmlajše, kjer so nasveti še veliko bolj priporočljivi. Otroška kolesa morajo vselej biti pravilno izbrana, saj je drugače lahko ogroženo otroško življenje v kolikor se otrok vozi po cesti. Najpomembnejše je predvsem, da kupujemo otroška kolesa primerne velikosti glede na zdajšnjo velikost otroka in ne koliko bo velik čez dve leti.
Seveda je pomembno, da se otroška kolesa preizkusijo, zato naj bo otrok pri nakupu novega kolesa z vami. Vsa otroška kolesa so navadno lepih barv in primernih oblik, tukaj se zato skoncentrirajte predvsem na ustrezno velikost. Predvsem je pomembno, da se otrok tal ob popolnoma spuščenem sedežu ne dotika samo s prsti, ampak s celotnim podplatom. Otrok se v vožnji s kolesom mora počutiti sigurnega in varnega, to mu lahko omogočimo le s primerno velikostjo koles, svoje pa prispevajo tudi primerna kolesarska oblačila. Otroška kolesa se navadno izbira tudi glede na otrokova leta, za nasvete povprašajte tudi usposobljenega prodajalca, ki vam bo z veseljem svetoval in pomagal. Za dober nasvet in nakup je toliko boljše, da kolo kot kolesarska oblačila kupujete pri specializiranem prodajalcu, ki vam lahko zagotovo nudi visoko kakovost izdelkov. Kolesarska specializirana trgovina, ki ponuja kolesa in kolesarska oblačila ter druge kolesarske izdelke omogoča še servis kolesa, to vam bo prihranilo čas kakor tudi vedeli boste kaj kupujete.
Kot je že rečeno, za udobno vožnjo ni pomembno samo kolo temveč tudi kolesarska oblačila. Zato poskrbite, da bo vaš otrok ustrezno oblečen. Najbolje je, če so oblačila iz posebnih materialov, ki omogočajo dihanje in hitro sušenje kožo. Oblačila iz zračnih in primernih materialov za šport bo omogočila vašemu otroku brezskrbno vožnjo na kolesu, zato kolesarski izleti ne bodo več predstavljali problema ampak bodo postali razvedrilo ter veselje za vso družino.