Hrana za psa vpliva tudi na njegovo vedenje

hrana za psa

Morda ste kdaj opazili, da se vaš hišni ljubljenček na trenutke obnaša neznosno. Ko ste postali pozornejši, ste lahko ugotovili, da je to odvisno tudi od hrane, ki mu jo dajete.

Hrana za psa mora biti izbrana tudi glede na pasmo in glede na njegova leta. Poleg tega je zelo pomembno, da ima pes ustaljeni red prehranjevanja, saj tudi to vpliva na njegovo vedenje, razvoj, počutje in nenazadnje tudi na zdravje.

Če sami ne veste, katera hrana za psa je najboljša za vašega kosmatinca, je najbolje, da za mnenje vprašate strokovnjake, ki se na to področje dobro spoznajo, saj imajo številne izkušnje in tudi primerna znanja. Verjetno vam bodo izbor hrane dobro svetovali tudi prodajalci specializiranih trgovin.

Dobro je vedeti tudi to, da se lahko vaš hišni ljubljenček po določenem času določene pasje hrane naveliča, čeprav je bil še nedolgo nazaj nad njo več kot navdušen. Tudi v takem primeru vam priporočamo, da za mnenje vprašate strokovnjake ali prodajalce ali pa hrano preprosto zamenjate sami in opazujete nadaljnje obnašanje vašega psa.

Suha hrana za pse je praktična in priročna

Ko kupujete hrano za vašega pasjega prijatelja, je na prodajnih policah vedno dovolj izbire, sploh če jo nakupujete v specializiranih trgovinah. Hrana za pse se deli na več vrst. Med njimi je tudi zelo priljubljena suha hrana za pse, ki velja za zelo priročno in praktično; veliko bolj kot recimo mokra hrana, ki mora biti nujno dana v skledice.

Suha hrana za pse se v nadaljevanju deli še na druge številne vrste, med katerimi so zelo priljubljeni pasji briketi. Ti se nahajajo v najrazličnejših okusih. Kaj je najbolje za našega psa, pa vam bo povedal kar sam, in sicer na podlagi svojega obnašanja in tudi videza. Če bo pes po vsakem obroku vesel in se mu bo dlaka ves čas primerno svetila, potem ga zagotovo dobro hranite.