Ciklični akumulator ponavljajoče se spraznitve

Ciklični akumulator

Ciklični akumulator je tisti tip akumulatorja, ki ima sposobnost globoke spraznitve, ki je lahko pogosto ponavljajo. Strokovnjaki za to uporabljajo kratico DC, ki pomeni »deep cycle«. Tip akumulatorja pa bo narekoval število ciklov, ki jih bo lahko opravil.

Ciklični akumulator imajo lastnost, da se praznijo z bolj konstantnim tokom v daljšem časovnem obdobju. To je glavna razlika med cikličnimi in starter akumulatorji, ki imajo lastnost, da se praznijo z visokim tokom v krajšem časovnem obdobju. Startni akumulatorji imajo tanke ploščice, medtem ko so pri cikličnem akumulatorske ploščice debelejše. Navadno merijo vsaj 3 milimetre. Poleg debelejši ploščic imajo vgrajene tudi svinčene elektrode, ki morajo biti polne in ne smejo biti porozne.

Ciklični akumulator se uporablja predvsem v navtiki, v caravaningu in v solarnih sistemih. Tudi tu najdemo GEL akumulatorje, kjer je elektrolit v stanju gela in AGM akumulatorje, kjer je elektrolit napit v stekleni volni. Seveda pa lahko kupimo tudi takšnega, ki ima elektrolit v tekočem stanju, vendar je vzdrževanje le-tega bolj zahtevno.

Akumulator za skuter z dodano kislino

Akumulator za skuter lahko preko spleta kupim po izredno ugodni ceni, saj različni prodajalci ponujajo izredno privlačne akcije. Skuter je najbolj priljubljen med mladimi, ki se v poletnem času radi prevažajo po mestu. V nekaterih državah pa je skuter tudi glavno prevozno sredstvo za v službo, saj se z njim med prometom lahko izredno hitro pomikamo in tako prihranimo dolge ure vožnje.

Akumulator za skuter nam na nekaterih servisih pred nakupom tudi brezplačno formirajo. To pomeni, da ga strokovnjaki napolnijo s kislino in preverijo kakšno je stanje njihove električne napolnjenosti. Najbolje je, da kupimo tak akumulator, ki ne bo potreboval dodatnega vzdrževanja. Vendar pa je večina akumulatorjev takšnih, da moramo redno kontrolirati nivo elektrolita in če je potrebno, doliti vodo. V kolikor nimamo zadostnega znanja za vzdrževanje akumulatorja, se moramo obrniti na pooblaščen servis, kjer nam bodo pomagali in pravilno pregledali vsak tip akumulatorja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja