Prezračevalne naprave različnih blagovnih znamk

Prezračevalne naprave

Prezračevalne naprave izdelujejo različni ponudniki, ki se trudijo, da s pomočjo nove tehnologije, izdelajo prvovrsten izdelek, ki bo idealne za vse kupce. Najboljše naprave delujejo tako, da uporabljajo tehnologijo, ki omogoča energetsko rekuperacijo, ki istočasno omogoča optimalno prezračevanje. Tako zmanjšamo potrebo po konstantnem prezračevanju prostora, saj nam to omogoči  prezračevalni sistem, ki nam v prostora ohranja visoko kvaliteten zrak. 

Prezračevalne naprave imajo različne principe delovanja. Nekatere delujejo na toplotni izmenjavi zraka, kar pomeni, da delujejo tako, da pride do  izmenjava energije med notranjim zrakom, ki je nasičen in zunanjim zrakom, ki je svež in optimalen za dihanje. Zrak, ki vstopi v prostor, ima temperaturo, ki minimalno odstopa od temperature prostora in tako prostora ne prekomerno shladi. 

Prezračevalne naprave se razlikujejo tudi glede na vgraditev. Lahko se odločimo za lokalno ali za centralno prezračevanje. Prva razlika je seveda v ceni prezračevanja vgraditve, saj predstavlja centralno prezračevanje večji investicijski vložek. Navadno ga vgradijo v večstanovanjske stavbe. Lahko pa si ga pri gradnji nove hiše namesti vsakdo. 

 

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je cenejše za namestitev

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo se namesti na bolj enostaven način in je veliko cenejše, kot centralno. Pri lokalnemu prezračevanju je bistveno to, da jih lahko izredno hitro namestimo na eno izmed zunanjih sten objekta in so cenovno odlična rešitev za vse prostore, kjer ne moremo namestiti centralnega prezračevanja. 

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo ravno tako kot centralno, poskrbi za odličen zrak v celotnem stanovanju. Najlepše je, ko se zjutraj zbudimo in občutimo svež ter čist zrak, ne glede na onesnaženost zunanjega zraka. To je pomembno predvsem pozimi, ko je zrak nasičen s škodljivimi delci in zato ni priporočljivo odpirati oken. 

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo poskrbi, da dihamo le najboljši zrak, čeprav živimo v velikih mestih, kjer je onesnaževanje izredno pogosto in kjer si ne smemo in ne moremo privoščiti odprtega okna.