Vse za čista tla

Vse za čista tla

Popolnoma čista tla so ponekod kar nuja, gotovo pa so povsod zelo dobrodošla. Doma za čista tla večinoma skrbimo z rednim pometanjem, občasno pa se lotimo tudi mokrega čiščenja. Seveda je takšno čiščenje potrebno v primeru, da po tleh kaj polijemo ali pa se pojavijo kakšni drugi madeži. A pri zahtevnejših izzivih bodo že potrebna boljša sredstva, ki ponudijo še boljši rezultat. To je recimo pometalec tal, ki bistveno olajša delo pri pometanju večjih površin, medtem ko se v boju proti specifičnim vrstam umazanije lahko poslužimo specializiranih naprav. Tak je recimo sesalnik za pepel, s katerim lahko poskrbimo za pepel in njegove madeže.

Pometalec tal je večinoma uporaben pri profesionalnem čiščenju, saj se najbolje izkaže na večjih površinah, na primer v velikih halah, skladiščih, tudi na zunanjih površinah, v šolah, bolnišnicah in podobnih okoljih. Pometalci se sicer močno razlikujejo in imamo na voljo več izvedb, od čisto enostavnih do takšnih, ki jih lahko vozimo naokoli. Vsak pometalec tal bo pometanje poenostavil, predvsem pa se bo na večji površini izkazal z boljšimi rezultati. Če ga uporabimo na manjši površini, izkoristek ne bo tako očiten v primerjavi z ročnim pometanjem.

Če imamo na tleh madeže pepela, je prava izbira sesalnik za pepel. Ta sicer ne bo odpravil dolgotrajnih posledic stalne izpostavitve pepelu, lahko pa ga uporabimo za sprotno čiščenje, tako da do takšnih madežev sploh ne bo prišlo. Seveda velja v vsakem primeru nekaj pozornosti nameniti rednemu in pravilnemu odstranjevanju pepela – sesalnik za pepel je vsekakor prava naprava za to. Če se pepela lotimo z drugimi pripomočki, bomo verjetno naredili več škode kot koristi, saj gre za zelo fin prah, ki se hitro dvigne in nato posede na večji površini ali pa uide v zrak. S pravo opremo bo čiščenje enostavno, tla pa bodo ostala čista.