Popoln izkoristek prostora v manjši dnevni sobi

Popoln izkoristek prostora v manjši dnevni sobi

Dnevna soba je zelo pomemben prostor v vsakem stanovanju, predvsem tam, kjer nimamo na voljo veliko površine. V tem primeru je treba vsak kotiček optimalno izkoristiti, da lahko v svojem stanovanju kar najbolj udobno in brezskrbno živimo. Ker pa je dnevna soba prostor, v katerega namestimo nekatere večje kose pohištva in opreme, ne bo vedno enostavno povsem izkoristiti razpoložljive površine – predvsem sedežne garniture lahko povzročijo nekaj preglavic pri razporeditvi opreme.

Sedežne garniture

Najbolje se v manjših dnevnih sobah obnesejo kotne sedežne garniture. Te ponujajo idealen izkoristek prostora, saj so zasnovane prav za to, da lahko uporabimo tudi kote prostora. Morda lahko najdemo drugo opremo, ki bi bila v kotu prav tako uporabna, a kotne sedežne garniture pogosto predstavljajo idealno rešitev za vsaj en kot v prostoru. Ker so ravno koti najbolj kritični, ko govorimo o izkoristku površine, smo s tem že naredili velik korak k optimizaciji razpoložljivega prostora. V nekaterih primerih lahko kotne sedežne garniture pokrijejo tudi dva kota, to pride v poštev v zelo majhnih prostorih, lahko pa na podoben način uporabimo tudi navadne sedežne garniture ustrezne širine.

Druga oprema 

Pomislimo seveda še na drugo opremo. V manjših dnevnih sobah sedežne garniture zasedejo veliko prostora, zato jih morda lahko nadomestimo z drugo opremo, ali pa jih z drugimi kosi le dopolnimo. Namesto večje garniture izberemo manjši kavč ali kar par foteljev. V dnevno sobo spada še klubska mizica, ki jo spet lahko izpustimo, če smo s prostorom res močno omejeni. Ne bo pa šlo brez neke odlagalne površine, prav tako je neprecenljiva vsaj manjša omara. Veliko je odvisno še od tega, kaj nameravamo v dnevni sobi pravzaprav početi – verjetno bo treba v prostor namestiti še televizor in drugo dodatno opremo, ki za bivanje ni prav nujna, je pa zelo dobrodošla.