Najboljši gaming računalniki

ASUS računalniki

Med najbolj zahtevnimi uporabniki računalnikov so ljubitelji računalniških iger, ki bodo brez pomislekov investirali v kakovostno opremo, ki omogoča poganjanje zahtevnih sodobnih iger. Pripraviti bo treba nekaj denarja, predvsem pa bo treba izbrati najboljši računalnik, ki si ga lahko privoščimo. Ker je ponudba zelo pestra, se lahko kaj hitro zgodi, da se odločimo narobe.

ASUS ROG prenosniki

Igričarjem so namenjeni različni računalniki, najbolje pa se bodo obnesli tisti, ki so posebej prilagojeni tej funkciji. Nekatere znamke še posebej izstopajo – med prenosniki so to gotovo ASUS računalniki, ki praktično nimajo konkurence. Serija ROG je prilagojena prav igričarjem, ki želijo iz prenosnega računalnika iztisniti kar največ. Čeprav prenosniki v primerjavi z namiznimi računalniki praviloma ne ponujajo primerljive zmogljivosti, so sodobni prenosniki priznanih proizvajalcev povsem konkurenčni tudi vrhunskim namiznim napravam. Pravzaprav se ASUS računalniki po svoji konfiguraciji in končni zmogljivosti pogosto niti ne razlikujejo od namiznih računalnikov ali pa jih celo prekašajo!

Napredni gaming računalniki bodo seveda nekoliko dražji, kar pa ne pomeni, da bo treba zapravljati po nepotrebnem. Investicija je povsem upravičena, saj vrhunski računalniki ponujajo tudi vrhunski izkoristek. Seveda to velja za tiste uporabnike, ki bodo znali zmogljivosti računalnika dodobra preizkusiti. ASUS računalniki višjega zmogljivostnega razreda bodo za večino vsakdanjih opravil preprosto preveč zmogljivi, pri tovrstni uporabi razlika ne bo posebej opazna, saj se te naprave najbolj izkažejo pri zahtevnih igrah. Temu spektru uporabnikov ponujajo napredni gaming računalniki odličen izkoristek investicije, medtem ko bodo drugi uporabniki raje pobrskali po nižjem cenovnem razredu, ki lahko prav tako dobro izpolni njihova pričakovanja.

ASUS računalniki iz serije ROG so gotovo avtoriteta v segmentu igričarskih prenosnikov. Konkurence ni veliko, vsaj takšne ne, ki bi se lahko vrhunskim prenosnikom iz te serije dostojno postavila po robu. Pri namiznih računalnikih je izbire nekaj več, saj je možno kombinirati vse posamezne komponente.