DPF filter je element izpušnega sistema pri dizelskih motorjih

DPF filter

Vsi se seveda najbolj veselimo tega, da bomo imeli svoj avtomobil, saj bomo takrat odvisni sami od sebe in svojega prevoza. A z avtomobilom pride veliko obveznosti in nevarnosti, za katere moramo sami poskrbeti. Tako moramo redno skrbeti tudi za to, da naše vozilo ni nevarno okolju oziramo, da poskrbimo za minimalno uhajanje izpušnih plinov.

DPF filter je tako element izpušnega sistema pri dizelskih motorjih, ki je običajno vgrajen s katalizatorjem ali pa ločeno za njim. Le ta seveda skrbi za izločanje trdih nezgorelih delcev. Gre tudi za obvezen sestavni del vsakega dizelskega avtomobila, ki spada v EURO 4 skupino ali višje. Sam filter je razvit z namenom po zmanjšanju onesnaževanja zraka z izpušnimi plini oziroma trdnimi delci dizelskih motorjev.

DPF filter je sestavljen iz filtrirnih elementov, ki so lahko zgrajeni iz različnih materialov. Ko sam filter doseže določeno stopnjo ali mero zasičenosti s trdimi delci, se sproži tako imenovana regeneracija, kar pomeni, da se pri povečani temperaturi izpušnih plinov izvaja sežig in izpustitev saj.

Čiščenje DPF filtra ne vpliva na tovarniške garancije proizvajalca vozila

Vsi ljudje si seveda želimo tega, da bi po najnižji ceni prišli do najboljšega izdelka oziroma do najboljše kakovostne storitve. Tako je tudi pri avtomobilih, kjer iščemo rešitve, ko je kakšne dele potrebno menjati. Seveda so sami deli lahko zelo dragi, zato vedno iščemo ugodne rešitve.

Čiščenje DPF filtra tako zagotovo spada med ugodne rešitve, saj nam tako samega filtra ni potrebno menjati, kar bi zagotovo prineslo znatno višji strošek kot samo čiščenje. Le to pa ne vpliva na tovarniške garancije proizvajalca vozila, kar je seveda odlična lastnost. Tako nam ni potrebno skrbeti, da bo to vplivalo na našo garancijo.

Čiščenje DPF filtra zgleda tako, da prvo opravijo test umazanosti z natisnjenimi rezultati, nato sledi čiščenje in regeneracija ter sušenje. Na koncu je test čistoče z natisnjenimi rezultati.