Kritina za kakovostno streho

Strešniki

Streha je vsekakor ključni element vsake zgradbe, saj opravlja najpomembnejšo nalogo pri neposredni zaščiti pred vremenskimi vplivi. Prav tako imajo strehe nekatere druge pomembne funkcije, ki jih ne smemo zanemariti. V končni fazi pa se za odločilno izkaže zgolj to, da se lahko na streho v vsakem trenutku povsem zanesemo – na ta način upravičujemo tudi višjo investicijo, ki jo namenimo za kakovostno kritino.

Pri izbiri kritine imamo na voljo več možnosti. Tradicionalno so se pogosto uporabljali strešniki, ki to nalogo odlično izpolnijo. Danes so ti prav tako priljubljeni, s tem da jih nadgrajujejo sodobne tehnike in izboljšave. Tako je na voljo kakovostna strešna opeka, ki lahko ponudi še boljši končni učinek pri uporabi takšne kritine. Sodobni strešniki so izdelani iz gline, ki ima že v izhodišču zelo dobre lastnosti v boju proti neugodnim vplivom okolja. Nadalje pa izbrana kakovost materialov ponuja tudi izjemno odpornost na mehanske obremenitve, tudi na udarce, za piko na i pa so glineni strešniki prijazni do okolja in zdravja ljudi.

Strešna opeka ima številne prednosti, ki jih alternativne izvedbe ne morejo povsem nadomestiti. V nekaterih primerih je tako kar samoumevna izbira. Posebno prednost imajo strešniki tudi v tem, da ponujajo edinstveno vizualno podobo, s katero se lahko stavba lažje in bolje vključi v svoje okolje. To je zelo pomembno tam, kjer imamo več starejših zgradb, ki ustvarjajo specifičen ambient. V takšnih primerih ima strešna opeka poleg funkcionalnih lastnosti tudi pomembne estetske adute in spet lahko predstavlja edino smiselno možnost.

To seveda ne pomeni, da nimamo na voljo drugih materialov in drugih izvedb, prav tako dobro se lahko obnesejo druge kritine, ki so morda cenejše ali pa enostavnejše za polaganje. Odločiti se je treba na podlagi zahtev, ki jih postavlja posamezni primer, saj lahko le tako pričakujemo popolno zadovoljstvo na dolgi rok.