Kolesa

kolesa

Kolesa, ki vam jih ponuja sodobni trg, lahko delimo na različne kategorije. Na grobo jih lahko razdelimo, na primer, na ženska in moška kolesa, sicer pa kolesa najpogosteje delimo glede na to, za katero vrsto terena so namenjena.

Mestna kolesa so namenjena umirjeni urbani vožnji, cestna so namenjena za vožnjo po asfaltiranih in bolj urejenih progah in za daljše vožnje, gorska kolesa so namenjena za manj urejene in neravne površine. Vsekakor obstajajo še druge vrste koles, omenili smo tiste, ki so med uporabniki najbolj priljubljene.

Nikakor pa ne smemo mimo električnih koles, ki so vse bolj priljubljena kolesa. Še zlasti priporočljiva so za starejše ljudi, ki z navadnimi kolesi nekoliko težje kolesarijo. Sicer pa boste tudi takšna kolesa lahko v specializiranih prodajalnah našli v različnih variantah, na primer električna gorska kolesa, električna cestna in električna mestna kolesa.

Trenažer

Med vrsto dodatne opreme, ki jo lahko kupite v kolesarskih in tudi drugih športnih trgovinah, se znajde tudi zelo priljubljena naprava, ki se imenuje trenažer. Gre za posebne vrste nastavka, v katerega lahko vstavite katero koli vrsto kolesa in z njim kolesarite na enem mestu, in sicer v prostorih svojega doma ali katerega koli drugega objekta, ko je, na primer, zunaj za kolesarjenje premrzlo.

Trenažer si najpogosteje torej kupijo vsi tisti kolesarji, ki brez te priljubljene športne dejavnosti ne zmorejo niti pozimi, ko je čas za kratek oddih. Sicer pa se trenažer lahko koristno uporablja v prav vseh letnih časih.

Kakovosten trenažer svetovno znanega proizvajalca si lahko po ugodni ceni naročite kar od doma v spletni prodajalni, kjer so vam na voljo še drugi številni koristni in zanimivi dodatki za kolesarjenje. Poleg tega pa vas na istem mestu seveda čaka še zelo bogata ponudba vseh vrst koles, kolesarska oblačila vrhunskih blagovnih znamk, kolesarski čevlji, očala za kolesarjenje ter še drugi izdelki.