Puljenje zoba je neboleč postopek

Puljenje zoba

Vsi se zelo dobro zavedamo, da je potrebno dobro skrbeti za naše zobe, saj jih bomo uporabljali vse svoje življenje. Zato se je potrebno že pri vsakodnevni ustni higieni dobro zavedati, da je prav vsak zob zelo dragocen. Kljub temu, pa se lahko kaj hitro zgodi, da je puljenje zoba edina možna rešitev, saj lahko povzroča škodo tudi sosednjim zobem ali tkivom. V tem primeru ni druge rešitve, kot da se zob izpuli.

 

Puljenje zoba je postopek, ki se ga opravi v lokalni anesteziji. Je popolnoma neboleč in zelo kratek, seveda pa je odvisno tudi od pozicije zoba, števila in ukrivljenosti korenin. Da ne pride do poškodb sosednjih mehkih tkiv in kosti, za poseg zobozdravnik uporabi ustrezne pripomočke in puljenja nikoli ne izvaja na silo. Po posegu je možna blažja oteklina in bolečina na mestu zoba, vendar, če se držite napotkov, le redko pride do kakršnih koli zapletov.

 

Zobni implantat je v določenih situacijah edina možna rešitev

 

Poznamo različne vzroke za ekstrakcijo zob, najpogosteje pa se zanjo odločimo, kadar je stanje zob tako slabo, da škodujejo sosednjim obzobnim tkivom in kostem. Zelo pogost vzrok je tudi uničena zobna krona, ki je ni mogoče obnoviti s plombo ali prevleko. Zobni implantat je pogosta tudi pri mladostnikih ali otrocih, ko je največkrat potrebna odstranitev zaradi ortodontskih posegov. Ne glede na to, iz katerega vzroka pride do ekstrakcije zob, imajo mnogi pacienti pred tem posegom velike strahove.

 

Vendar pa je strah popolnoma odveč, če se odločite za ekstrakcijo zob pri ponudniku zobozdravstvenih storitev, ki svojim pacientom posveča dovolj pozornosti. V tem primeru postane zobni implantat rutinski poseg tudi za mnoge paciente, saj se zobozdravnik trudi narediti poseg za vas čim manj neprijeten. S tem namenom vam celoten postopek natančno razloži in si vzame čas za dodatna pojasnila, pri tem pa upošteva vaše želje n potrebe.