Rabljena oblačila, kaj z njimi?

Komisijska prodaja

Omare se nam polnijo z raznimi oblačili, ki jih ne nosimo več ali pa jih sploh nikoli nismo kaj preveč marali. Nekateri kosi so morda povsem nedotaknjeni, drugi pa še vedno povsem uporabni. Kaj lahko storimo s takšnimi oblačili? Ena možnost je komisijska prodaja, ki je lahko zelo dobra ideja v primeru, da imamo večje število še uporabnih kosov oblačil.

Seveda je treba za prodajo na ta način ustrezati nekaterim pogojem, pravzaprav moramo najprej najti trgovca, ki opravlja takšno trgovanje. Največ sreče bo z oblačili in opremo za otroke, saj je tam veliko več kosov, ki jih otroci hitro prerasejo in gredo lahko zelo malo rabljeni spet v prodajo. Prav tako je na trgu veliko povpraševanja in ponudbe po nosečniških oblačilih in opremi. Še vedno je treba seveda zagotoviti dobro stanje vseh oblačil oziroma opreme, ki jo želimo prodati, a po nekaterih kosih je seveda povpraševanje večje in bomo imeli pri prodaji več sreče. Komisijska prodaja se torej opravlja v mnogih trgovinah z otroško opremo, lahko pa najdemo tudi trgovce, ki na ta način prodajajo rabljena oblačila za odrasle.

V vsakem primeru pridejo v poštev le dobro ohranjeni kosi, ki niso umazani, poškodovani ali preveč ponošeni. Prav tako ne moremo pričakovati, da bomo lahko prodali stare kose, ki že dolgo niso več v modi. Komisijska prodaja lahko postavlja še nekatere pogoje, veliko je odvisno tudi od dogovora. Prav od dogovora je odvisno to, koliko bomo lahko iztržili za svoja rabljena oblačila. Pogosto denar sicer ni v osrednji vlogi, a prav tako je včasih pametno ravno s prodajo rabljene opreme nekoliko povrniti finančne izgube, ki so nastale z nepremišljenim nakupom. Zneski so odvisni od dogovora, v končni fazi pa tudi od povpraševanja na trgu, zato je zelo težko vnaprej podati kakšne specifične številke.