Otroški vozički morajo biti udobni

Otroški vozički

Otroški vozički  morajo priti v prvi vrsti zelo udobni. Vsaka mamica si želi, da bi se otrok rad vozil v vozičku, saj si ne želi, da bi se med sprehodom otrok nosil v naročju. Otrok je postane hitro težak in neprestano nošenje predstavlja breme za vsako mamico.  Zato je pomembno, da smo pozorni na glavne karakteristike, ki jih imajo otroški vozički

Otroški vozički se razlikujejo glede na več karakteristik. Prvo na kar moramo biti pozorni je način zlaganja samega vozička. Pred nakupom moramo zato preveriti, kako ga bomo zložili. Kam se postavi košara in koliko časa nam bo to vzelo. Nato moramo biti pozorni tudi na težo vozička. 

Otroški vozički morajo biti robustni. Robustnejši kot je voziček, težji bo. Zato se moramo pri nakupu prepričati, da kupujemo voziček, ki bo trden a hkrati tudi lahek. 

 

Zibelka na kolesih

Zibelka je ključna za prve mesece po rojstvu otroka, saj je v tem obdobju otroška postelja prevelika za novorojenčka. Otrok potrebuje na začetku manjšo posteljico, saj se v manjšem prostoru počuti bolj varnega. V trgovinah bomo lahko našli ogromno modelov zibelk in se zato ne bomo znali pravilno odločiti. 

Zibelka ima navadno mere 90 x 40. Lahko se ziblje ali pa ostane v fiksnem položaju. Izdelana mora biti iz najboljšega lesa in ne sme biti premazana z nevarnimi laki. Ravno tako je pomembno, da nima nobenih ostrih robov, ki bi lahko poškodovali našega otroka. Večina zibelk ima tudi priročen baldahin, ki omogoča mirno spanje našega otroka tudi podnevi. 

Zibelka naj bo obložena z mehko tkanino, da bo našemu malčku resnično nudila najvišje udobje. Nekateri modeli zibelk, se po uporabi lahko razstavijo in ponovno uporabijo v drugi funkciji. Iz košare tako lahko naredimo košare za igrače na kolescih, kar je odličen dodatek za vsako otroško sobo, ki je polna igrač.