Silos je lahko montažni

Silos

Silos je nujen pripomoček za vsakega kmeta, ki si želi imeti krmo za živali tudi v zimskem času. Ker veliko kmetov nima stalnega silosa, si lahko omisli montažni silos, ki je koritaste oblike in omogoča odlično siliranje. Montažni silos je izredno ekonomičen. Namestimo ga le takrat, ko ga potrebujemo. 

Silos bomo enostavno napolnili in izpraznili. Navadno je visok nekje med 1,3 metra in 2 metra, kar je idealno za vsakega kmeta. Stene takšnega silosa so nagnjene pod kotom, kar kmetu omogoča, da krmo temeljito potlači vse do stene. Pri delu pa se ne bo tudi nihče poškodoval, kar je zelo pomembno. 

Silos ki ni tako izdelan, je za ohranjanje dobre in sveže krme, precej slabši. Klasični koritasti silosi, ki imajo ravne stene, tako ne omogočajo možnosti, da se krma natlači do rova stene. To pa v nadaljevanju pomeni, da se bo silaža, ki se nahaja ob robu stene, začela veliko prej kvariti in ne bo več dobra za našo živino. Zato je izbira montažnega silosa odlična rešitev za vse. 

Mešalec za gnojevko omogoča boljše gnojenje

Mešalec za gnojevko je nujen pripomoček vseh kmetov, ki v spomladanskem času z gnojevko dobro pognojijo svoja polja. Velike kmetijske površine morajo biti pravilno obdelane, če želimo, da bodo bogato obrodile. Ko se jih preorje, je vsako polje potrebno tudi malce pognojiti, da se zemlji dodajo vitamini in minerali, ki jih nujno potrebuje, da bo lahko omogočila dobro rast rastlin. 

Mešalec za gnojevko kmetu omogoča, da pred uporabo gnoj dobro premeša in zajame tudi material, ki se je zaradi teže posedel na dno gnojne jame. Dobro premešan gnoj bomo tudi lažje nanesli na površino, saj se v trosilcu gnoja ne bo zatikal. 

Mešalec za gnojevko ni drag pripomoček in bo vsakemu kmetu omogočal optimalno uporabo gnoja, kar je seveda vedno zaželeno.