Akumulatorji za traktorje z velikim zagonskim tokom

Akumulatorji za traktorje

Akumulatorji za traktorje so drugačni kot akumulatorji za avtomobile, zato je pomembno, da se pri menjavi traktorskega akumulatorja, obrnemo na pravo trgovino, kjer nam bo izkušeni prodajalec znal svetovati, kakšen akumulator moramo kupiti. Ker je traktor robustno vozilo, ki vozi po nepredvidljive terenu, mora biti tudi akumulator primeren za takšno delovanje. 

Akumulatorji za traktorje morajo imeti okrepljeno konstrukcijo, ki je pripravljena na močne tresljaje. Pri prodajalcih bomo imeli na izbiro več traktorskih akumulatorjev. Če bomo želeli akumulator, ki bo imel izredno dolgo življenjsko dobo, bomo kupili akumulator OPTIMA Red. Če pa ima naš traktor ogromno priključkov, bomo raje izbrali akumulator OPTIMA Yellow, ki je odličen za takšne modele traktorjev. 

Akumulatorji za traktorje je občasno potrebno tudi napolniti. To je pomembno predvsem v času, ko naš traktor ne deluje. V zimskem času moramo torej poskrbeti, da akumulator napolnimo, saj s tem preprečimo sulfatizacijo baterije, ki krajša življenjsko dobo akumulatorja. To naredimo na zelo enostaven način. Vse kar moramo storiti je, da akumulator priključimo na vzdrževalec .

 

Rezervni deli za traktorje v trgovini s kmetijsko mehanizacijo

Rezervni deli za traktorje so nam navadno na voljo le v boljših specializiranih trgovinah, kjer prodajajo le kmetijsko mehanizacijo. Serviserji traktorjev, ki se ukvarjajo le s popravili kmetijske mehanizacije, imajo običajno na voljo precej rezervnih delov, zato nam pri servisu vse obrabljene dele tudi zamenjajo. 

Rezervni deli za traktorje pa včasih tudi niso na zalogi. Takrat jih mora trgovina ali serviser naročiti. To se nam lahko zgodi predvsem pri večjih okvarah. V takem primeru moramo traktor pustiti pri serviserju, kjer bo počakal na naročeni manjkajoči rezervni del. 

Rezervni deli za traktorje, ki so bolj specifični, imajo tako tudi višjo ceno. Že se želimo izogniti kupovanju dragih rezervnih delov, moramo poskrbeti, da bo naš traktor redno servisiran in dobro vzdrževan.