Kaj povzroča zgago in kako jo preprečiti

Zgaga je kar pogosta težava. Če se tudi vi soočate z njo in ravnokar iščete ustrezno in hitro rešitev, boste ob tem verjetno naleteli na zelo dober nasvet. Kakšen? Da je zgago najbolje kar preprečiti.

Zgaga je pogosto posledica uživanja prevelikih obrokov ter premastne hrane. Zelo pogosto jo povzroča tudi pekoča hrana. Še zlasti je to značilno pri osebah, ki takšne vrste hrane niso navajeni oziroma jo uživajo poredko.

Ugotovite, katera živila vam povzročajo težave

Kaj pomaga pri zgagi, je izjemno pogosto vprašanje. V resnici si v največji meri lahko pomagate kar sami, saj sami najbolje poznate svoje telo. Morda je zgaga posledica uživanja določene vrste hrane, ki vašemu organizmu ne ustreza.

Nekateri med vami ste najverjetneje že odkrili, kaj je tisto, kar povzroča zgago. Morda so to citrusi ali pa paradižnik. Tovrstna živila so na sploh poznana kot možni krivci za zgago. Kar pa je najpomembneje; če vas je obiskala zgaga, ne posezite najprej po zdravilih. V veliki meri si lahko pri zgagi pomagate kar na popolnoma naraven način.

Odlična rešiteljica za zgago

Zgaga vas bo nehala mučiti, če si boste pomagali s sicer zelo vsestransko sodo bikarbono. Eno čajno žličko sode zmešajte s kozarcem vode. To spijte in zagotovo vam bo dobro delo, saj je napitek bazičen. To bo nevtraliziralo vašo želodčno kislino. S sodo bikarbono pa vseeno ne pretiravajte, ker vam lahko povzroča tudi nezaželeno slabost.

Odlična pomoč za zgago je prav tako ingverjev čaj. Sveži ingver nastrgajte na kolute ter pripravite čaj, ki vam bo na sploh pomagal pri težavah z želodcem in ne samo pri zgagi. Čaj je najbolje popiti kar pred samim obrokom, saj boste tako zagotovo dosegli najboljše učinke.

Če težav z zgago še kar ne bo konec, pa je v tem primeru treba vsekakor pomoč poiskati pri strokovnjakih. Za začetek obiščite kar svojega osebnega zdravnika.

Več nasvetov, kako odpraviti zgago, si lahko preberete na spletni strani https://www.donat.mg/.