Zobna protetika je odlična rešitev za obnovitev poškodovanih zob

Zobna protetika

Zobna protetika je dandanes vse pogosteje v uporabi, saj si ljudje želijo lepega in sijočega nasmeha. Če imamo na primer poškodovane zobe, se v družbi zagotovo ne počutimo dobro in si želimo, da bi lahko našli primerno rešitev za nadomeščanje vseh zob, ki so se nam poškodovali. Tudi v primeru koreninsko mrtvih zob, ki so običajno zelo neprivlačni na pogled, si lahko pomagamo z zobno protetiko. 

Zobna protetika posnema videz naravnih zob, kar je za vse uporabnike ključnega pomena. Če se obrnemo za pravega strokovnjaka, nam bo izdelal takšne zobe, ki ne bodo izstopali in se bodo popolnoma skladali z naši videzom. To se pričakuje od vseh umetnih zob, ki poleg videza dajejo tudi občutek pravih zob med prehranjevanjem. 

Zobna protetika nam mora v ustih zagotavljati občutek naravnih zob, saj bomo v nasprotnem primeru zelo slabo jedli. Hrana nam ne bo teknila, kar se bo poznalo tudi na našem apetitu. Pri starejših ljudeh je zato zelo pomembno, da jim fiksno ali snemljivo zobno protezo pripravi pravi strokovnjak. 

Totalna proteza je odlična za starejše ljudi

Totalna proteza je primerna za vse ljudi, ki nimajo več lastnih zob. Večina starejših ljudi je izgubilo svoje zobe, saj v mladosti žal niso imeli možnosti za pravilno nego. Šele v sodobnem času so se razvile primerne zobne ščetke, s katerimi si lahko enostavno in učinkovito umijemo svoje zobe. Poleg tega pa se včasih ljudje niso tako posvečali higieni telesa kot se danes. 

Totalna proteza je zato postala odličen način nadomeščanja odpadlih zob pri starejših. Vsakdo se lahko spomni, da so babice vedno imele totalno protezo, ki so jo ponoči vzele iz ustne votline in jo dale v kozarec vode. 

Totalna proteza jim je omogočila kvalitetno življenje tudi v starosti, saj so funkcionalni zobje ključni za dobro in zdravo počutje.