Zobne prevleke lahko uporabljamo od 5 do 15 let

Zobne prevleke so si med seboj različne. Bolj kvalitetne kot so, dlje nam bodo služile, a bomo zanje seveda tudi več plačali. Vsekakor je smiselno, da pred posegom dobro pretehtamo ali želimo plačati manj in jih hitreje zamenjati ali bomo raje plačali več in dlje časa uživali v svojih novih zobeh. 

Zobne prevleke se navadno nameščajo zaradi različnih razlogov. Ker zobe dolgo let vsako dnevno neprestano uporabljamo za prehranjevanje, se po dolgih letih uporabe zob zgodi, da postanejo naši zobje oslabljeni zaradi mehanskih poškodb ali pa zaradi kariesa. Zobre se tudi obarvajo in tako postanejo neprivlačni na pogled. 

Zobne prevleke v celoti obdajo vsak posamezen zob v naši ustni votlini. Ker so zobne prevleke vedno narejene po meri, bodo naši novi zoblje zelo podobni našim prvotni zobem, saj zobozdravnik med delom določi tudi njihovo barvo in velikost. Tako se zobne prevleke izredno lepo zlijejo z našimi zobmi in so praktično nevidne. 

Zobne prevleke lahko nanesemo na vsak zob v ustni votlini. Nekateri pacienti se odločijo tudi za začasne zobne prevleke, ki jih uporabljajo, dokler jih ne pripravijo pravih zobnih prevlek. Ko se odločamo za zobne prevleke, moramo vedeti, da so prevleke lahko izdelane iz kovine ter iz porcelana zlitega na kovino ter iz smole in tudi iz keramike. Vsak izmed omenjenih materialov je kakovosten in nam bo nudil dolgotrajno uporabo svojih zobnih prevlek. 

Zobne prevleke, ki so trenutno najbolj priljubljene, so polnokeramične prevleke, ki ne vsebujejo kovine. Kovina, ki je bila včasih nujna, e dandanes nadomešča s cirkonijem. Čez cirkonij pa je zapečen porcelan. Takšne polnokeramične zobne prevleke so odlične tudi za daljše zobne konstrukcije. 

Zobne prevleke iz keramike so izjemno trdne in tudi zelo lepe barve, ki delujejo popolnoma naravno. Njihova slabost pa je le ta, da morajo naravne zobe pred namestitvijo precej pobrusiti, da jih lahko namestijo.