Prezračevalni sistem vam omogoča čist in svež zrak

prezračevalni sistem

Včasih so se hiše same prezračevale, saj so bile slabo narejene, okna pa so tako slabo tesnila, da jih skoraj ni bilo potrebno odpirati. Danes je situacija popolnoma drugačna, saj so postale sodobne hiše praktično popolnoma zrakotesne. To je na eni strani seveda dobro, po drugi strani pa je dovod svežega zraka v prostor nemogoč, razen če prostorov mehansko ne prezračujemo. Odpiranje in zapiranje oken je sicer ena od rešitev, vendar je prezračevalni sistem v tem primeru veliko bolj učinkovitejši.

Prezračevalni sistem poskrbi za izmenjavo odvodnega in dovodnega zraka v prostor po pravilih osnovnega prezračevanja. Smer zračnega toka je v tem primeru natančno določena in regulirana s pomočjo ustreznih prezračevalnih naprav, zato ste lahko popolnoma prepričani v to, da boste imeli s prezračevalnimi sistemi v vašem domu vedno čist in svež zrak. Če si želite višje kakovosti bivanja, potem so prezračevalni sistem prava rešitev.

Prezračevanje z rekuperacijo ima številne prednosti

Danes je prezračevanje domov nujno potrebno, saj z njim dosežemo svež in čist zrak, preprečujemo nastanek plesni in poskrbimo za višjo kakovost bivanja. Kakšen sistem izbrati, je vprašanje mnogih uporabnikov, mi pa vam lahko rečemo, da je prezračevanje z rekuperacijo trenutno najbolj razširjeno. Pri tem načinu prezračevanja gre za izmenjavo zraka z vračanjem toplote. To pomeni, da se toplota iz porabljenega zraka prenese na svež zrak, ki prihaja v prostor. Da lahko sploh pride do izmenjave, je potreben rekuperator zraka.

Prezračevanje z rekuperacijo ima številne prednosti, zaradi katerih je ta sistem tako zelo razširjen. Njegova značilnost je, da vam nudi stalno temperaturo dovodnega zraka, zaradi česar je bivanje prijetnejše, zrak pa se bo vstopu tudi prefiltrira in tako zagotavlja optimalne zdravstvene razmere. Celoten sistem prezračevanja z rekuperacijo vam omogoča natančno regulacijo izmenjanega zraka in enakomerno razporeditev odvodnega in dovodnega zraka po vseh prostorih vašega doma.