Toplotne črpalke so primerne za ogrevanje vseh vrst objektov

toplotne črpalke

Toplotne črpalke že dolgo ne veljajo več za energetsko potratne naprave, ki se jih uporablja zgolj za pripravo sanitarne vode, ampak jih vse več ljudi uporablja za glavni ogrevalni sistem v svojem domu. v njihovo prid govorijo številne prednosti in napredne funkcije, ki so rezultat inovativnega tehnološkega razvoja. Zaradi tega so danes postale toplotne črpalke energetsko učinkovite naprave, ki so primerne za ogrevanje vseh vrst objektov.

Poleg seveda novogradenj so toplotne črpalke primerne tudi za radiatorski način ogrevanja. V tem primeru pridejo v poštev visokotemperaturne toplotne črpalke, ki so primerne tudi za ogrevanje sanitarne vode v bojlerju. Tovrstne naprave so odlična rešitev za starejše in slabše izolirane objekte. Na drugi strani pa so nam na voljo še nizkotemperaturne toplotne črpalke, ki so primerne za novogradnje in dobro izolirane objekte s talnim gretjem, nizkotemperaturnimi radiatorji ter za pripravo sanitarne vode v bojlerju.

Toplotne črpalke predstavljajo ekološki način ogrevanja z velikimi prihranki

Ker delujejo toplotne črpalke na podlagi izkoriščanja toplote iz okolice in jo potem pretvarjajo v energijo za ogrevanje, omogočajo varčnejši in tudi okolju prijaznejši način ogrevanja. Za svoje delovanje izkoriščajo obnovljive vire energije, in sicer zrak, zemljo in vodo, zato v primerjavi z ostalimi energenti bistveno zmanjšujejo emisije ogljikovega dioksida v ozračju. Zaradi tega so vam na voljo tudi subvencije Eko sklada, ki lahko vašo investicijo zmanjšajo v višini od 20 do 50%.

Mnogi so mnenja, da so toplotne črpalke potratne naprave, ki porabijo ogromno električne energije, vendar temu to ni tako. Z izjemnim tehnološkim napredkom so postale zelo zmogljive in energetsko učinkovite naprave, s katerimi bodo vaši stroški ogrevanja bistveno manjši od ogrevanja z ostalimi energenti. Na ta način se vam bodo stroški investicije kmalu povrnili, kljub temu pa je pri nakupu potrebna določena mera previdnosti in se držati načela, da izberemo kakovostno toplotno črpalko.