Višji rang motornih žag

Motorne žage imajo pri delu v gozdu izjemno pomembno nalogo, zato seveda ni vseeno, s kakšnimi napravami se opremimo. Najbolj priporočljivo je izbrati kakovostne motorne žage priznanih znamk, izstopa predvsem znamka Husqvarna. V njihovi ponudbi najdemo veliko opcij v vseh cenovnih razredih. Če iščemo res zmogljivo in zanesljivo opremo, seveda pobrskamo po višjem rangu, kjer najdemo kar nekaj prepričljivih modelov.

Med uporabniki so posebej priljubljeni tisti modeli, ki se izkažejo z vsestranskimi odlikami pri raznovrstnem delu v gozdu. To je recimo Husqvarna 555, ki ponuja dovolj zmogljivosti za podiranje dreves in rezanje debelih vej, hkrati pa še vedno ostaja dovolj udobna in okretna, da jo lahko brez težav uporabimo pri kakšnih manj zahtevnih opravilih. Tako je Husqvarna 555 priljubljena izbira gozdarjev, ki želijo svoje delo v gozdu opraviti z majhnim, a učinkovitim arzenalom opreme. Žaga se bo odlično obnesla, saj prinaša raznovrstno selekcijo edinstvenih odlik. Posebej zadovoljni bodo tisti, ki se ne lotevajo vedno istih opravil, temveč imajo različne potrebe in naloge. Husqvarna 555 se delu v gozdu odlično prilagodi in vedno ponuja zelo prijetno izkušnjo pri uporabi.

Za nekaj več zmogljivosti se morda splača poseči po modelu Husqvarna 560. Ta motorna žaga je že nekoliko močnejša, s tem da teža ni bistveno višja – je torej prav tako udobna in okretna, še bolj primerna za nekoliko zahtevnejše gozdarje. Tudi Husqvarna 560 se ponaša z vsemi ključnimi inovacijami, ki jih v svoje izdelke vgrajuje ta priznani proizvajalec, zato se lahko nadejamo zelo prijetnega in učinkovitega dela, varčnega in tihega delovanja ter neprekosljive izkušnje pri uporabi. Gre za vrhunsko žago, ki se upravičeno uvršča v višji kakovostni rang, hkrati pa še vedno ohranja dokaj ugodno ceno in je na voljo tudi tistim, ki niso pripravljeni na večje investicije. Husqvarna 560 je za mnoge gozdarje skoraj samoumevna izbira.