Izdelava dimnikov z visokokakovostnimi materiali

izdelava dimnikov

Dimniki so pomemben del ogrevalnih sistemov, saj se preko njih odvajajo dim in izpušni plini. Zato je izjemno pomembno, da so izdelani v skladu z vsemi zakonskimi predpisi, pri čemer se morajo uporabljati izključno visokokakovostni materiali. Glede na to, da je od delovanja dimnika odvisen celoten ogrevalni sistem in tudi naša varnost in varnost naše lastnine, je prav, da je izdelava dimnikov prepuščena strokovnjakom na tem področju, ki imajo s tem vsakodnevne izkušnje.

Na trgu je trenutno veliko ponudnikov izdelave dimnikov, zato si je potrebno vzeti nekaj časa, da na spletu poiščete najbolj primernega ponudnika. Pri iskanju bodite pozorni predvsem na njegove izkušnje, reference in strokovno usposobljenost. To so lastnosti, ki predstavljajo garancijo, da bo izdelava dimnikov kakovostna, profesionalno izvedena, zanesljiva in tudi ugodna. Če je dimnik kakovostno izdelan, potem je tudi večja verjetnost, da vam bo dolgo služil, vaša varnost pa je s tem tudi manj ogrožena. 

Troslojni dimnik je enostaven za vgradnjo

Predno se odločite za vgradnjo dimnika, je potrebno pomisliti na mnogo dejavnikov, ki vplivajo na njegovo končno izvedbo. Zato je prav, da se že v tej fazi posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo ustrezno svetoval glede izbire materiale, mesta postavitve dimnika in njegovih dimenzij. Pri tem je seveda potrebno upoštevati tudi vrsto goriva in moč kurilne naprave, saj bo le tako zagotovljen optimalen vlek. Za novogradnje se danes vse bolj uveljavlja troslojni dimnik, ki se je izkazal za učinkovitega in enostavnega za vgradnjo.

Značilnost troslojnega dimnika je, da je zgrajen iz treh različnih elementov. Zunanje ogrodje predstavlja plašč in je izdelan iz lahkega betona, v notranjosti pa je tuljava valjaste oblike, ki je izdelana iz šamota. Takšna šamotna tuljava je obstojna na visoke temperature in je popolnoma plinotesna. Troslojni dimnik ima poleg tega še toplotno izolacijo iz kamene volne, ki se nahaja md plaščem in notranjo tuljavo.