Smrekovi peleti so izdelani iz kakovostnega lesa iglavcev

Smrekovi peleti

Ogrevanje s peleti se je izkazalo za zelo udoben in tudi učinkovit način ogrevanja. Njihova učinkovitost izgorevanja pa je v največji meri seveda odvisna od njihove kakovosti in vrste lesa, iz katerega so predelani. Smrekovi peleti, ki imajo certifikat kakovosti A1, veljajo za energetsko izjemno učinkovite, saj imajo visoko kurilno vrednost in so pretežno izdelani iz lesa iglavcev, brez lubja ali tankega vejevja. Na ta način lahko dosežejo tudi več kot 90 % energijski izkoristek.

Če iščete najbolj primerne pelete za ogrevanje vašega doma, potem so smrekovi peleti zagotovo prava izbira. Poleg tega, da boste z njimi veliko prihranili, pa boste poskrbeli tudi za čisto okolje, saj veljajo za enega izmed najbolj ekoloških sistemov ogrevanja. Poleg visoke kurilne vrednosti, bodite pri izbiri smrekovih peletov pozorni tudi na njihovo vsebnost pepela in vlage, katerih vrednosti naj bodo čim nižje, da bo njihovo izgorevanje tako čim bolj optimalno.

Drva so že od nekdaj učinkovito kurivo

Kljub pestri ponudbi različnih energentov, ostajajo drva že od nekdaj priljubljen način ogrevanja, saj je les še vedno relativno poceni. Ker je Slovenija izjemno bogata z gozdovi, so se z drvmi ogrevali že naši predniki, a je še vedno aktualno. Za razliko od preteklosti, so sodobne peči na drva danes tehnološko izjemno izpopolnjene, zato je ogrevanje z njimi enostavno, udobno in energetsko učinkovito.

Če se boste odločili za ogrevanje na drva, potem obstaja le še dvom o tem, kakšna drva je najbolje izbrati. Daljše izgorevanje najbolje zagotavlja trdi les smreke, bukve ali hrasta. Še bolj kot sama izbira lesa, pa je za maksimalen izkoristek najbolj pomembno to, da so drva popolnoma suha, zato si jih je potrebno priskrbeti za tekočo kurilno sezono že nekoliko prej, da se popolnoma posušijo. Drva za kurjenje so cepljena na različne debeline in tudi narezana na različne dolžine.