Spusti po reki Soči

Kajak Soča

Reka Soča je dobro znana kot ena izmed najlepših alpskih rek, ne samo pri nas temveč po celi Evropi. Tako ni čudno, da se predvsem v poletnem času v Soško dolino zgrinjajo trume turistov, ki bi radi ujeli edinstveno barvo te reke na kakšno fotografijo, ob tem pa se želijo v hladni vodi tudi nekoliko osvežiti. Le redki pa pridejo na obisk le zato, ker jih pritegne čudovit ambient – običajno imajo obiskovalci v mislih tudi nekatere druge aktivnosti, predvsem avanture, ki vključujejo plovbo po Soči.

Med najbolj priljubljenimi opcijami je gotovo raftanje na Soči. To je aktivnost, ki je priljubljena tako med tujimi kot med domačimi turisti. Je namreč idealna za kratek oddih, kot tudi v sklopu daljših počitnic. Domači obiskovalci si raftanje na Soči privoščijo na kakšnem sproščujočem izletu, pogosto pa tudi v sklopu teambuildinga, družinskega oddiha ali kakšne podobne priložnosti. Za tuje obiskovalce pa je raftanje na Soči pogosto le uvod v nova doživetja, ki jih raziskujejo v daljšem času obiska. 

Spust po reki Soči pa omogoča tudi kajak. Soča je za kajakaše zelo prijazna in omogoča izvedbo različnih spustov. Nekateri deli so zelo dinamični in zanimivi, drugi so dovolj mirni, da se lahko brez srbi posvetimo občudovanju čudovite okolice. V vsakem primeru nudi za kajak Soča idealen ambient in ugodne razmere. To spet velja za vse vrste kajakašev oziroma obiskovalcev v Posočju. Reka je idealna za samostojne spuste v lastni režiji, kar pride seveda v poštev le za izkušene kajakaše, ki si tu lahko izposodijo kajak Soča pa vabi tudi tiste, ki v tem plovilu niso tako domači. Na voljo je kajak šola, še več ponudbe pa je med vodenimi skupinskimi ali individualnimi spusti. Končna izkušnja je v vsakem primeru nepozabna, saj gre za doživetja, ki jih ne moremo primerjati z drugimi dogodivščinami.