Terenski viličar za vsako okolje

Gume za viličarje

Če želimo težka bremena dvigovati tudi na terenu, moramo biti opremljeni z viličarjem, ki je pripravljen na takšne okoliščine. Viličarji, ki so narejeni za uporabo v skladišču, nam na prostem ne bodo koristili, potrebujemo posebej prilagojeno napravo, ki se bo v takšnih okoliščinah veliko bolje znašla. Na srečo lahko najdemo rešitve, ki so prilagojene takšnim namenom.

Terenski viličar se uporablja na gradbiščih, kjer pride takšna oprema posebej do izraza. Prav tako pa najdemo takšne viličarje v drugih okoljih, kjer se soočamo s težkimi bremeni, neutrjena podlaga pa ne omogoča uporabe običajnih viličarjev. V vsakem primeru moramo izbrati napravo, ki je dobro prilagojena razmeram, v katere se podajamo.

Prilagojeni viličarji za zahtevna opravila na terenu

Terenske izvedbe viličarjev so praviloma zelo dobro prilagojene delu v zahtevnih okoliščinah. Največja razlika v primerjavi s skladiščnimi viličarji je v tem, da imajo večje gume za viličarje z globljim profilom, lahko pa tudi gosenice, ki omogočajo neomejeno gibanje po neutrjenih površinah.

Viličarji so narejeni za prevažanje težkih tovorov, torej moramo v vsakem primeru pričakovati dokaj veliko težo. To so velike obremenitve, ki jih lahko enostavno prenaša le utrjena podlaga, na terenu pa tega ne moremo vedno pričakovati. Gume za viličarje morajo biti zato zelo dobro prilagojene podlagi, po kateri želimo težke tovore prevažati. Predvsem na gradbiščih se srečujemo z različnimi podlagami, tudi s kakšnimi mehkimi plastmi, po katerih ne moremo enostavno zapeljati s težkim tovorom. Terenski viličar je dobro pripravljen prav za takšne razmere. Razlike ne naredijo le gosenice ali prilagojene gume za viličarje, temveč tudi druge uporabne funkcionalnosti.

Običajno je terenski viličar zelo prilagodljiv in primeren za različna opravila na terenu. To je lahko teleskopski viličar, včasih pa se tudi na prostem uporabljajo viličarji z vilicami – v vsakem primeru seveda izberemo napravo, ki najbolje odgovarja našim potrebam.