Vrhunski računalniki v nižjem cenovnem razredu

Refurbished računalniki

Zmogljivi računalniki so relativno dragi, v nižjem cenovnem razredu pa ne moremo pričakovati res dobrih naprav, na katere bi se lahko zanesli pri opravljanju zahtevnejših opravil. A vseeno lahko najdemo nekatere zelo posrečene rešitve, s katerimi dosežemo odlične rezultate. Najnižjim cenam se sicer raje izogibamo, a vseeno lahko najdemo dobre ponudbe če vemo, kje iskati.

Refurbished računalniki

Eno možnost ponujajo refurbished oziroma tovarniško obnovljeni računalniki. To so računalniki, ki so povsem pripravljeni na uporabo, brezhibno delujoči in izvrstno ohranjeni, a se ne morejo prodajati kot novi. Včasih gre za kakšne razstavne eksponate ali testne modele, neprodane zaloge, vrnjene izdelke, izdelke s poškodovano embalažo in podobne računalnike, ki se ne morejo kot novi vrniti na prodajne police. Refurbished računalniki so torej večinoma nerabljeni, vsekakor pa nepoškodovani. Običajno se vrnejo proizvajalcu, ki jih ponastavi na tovarniško stanje, pregleda in pošlje nazaj v prodajo. Takšni računalniki so na voljo po zelo ugodnih cenah, sploh če upoštevamo, da so razlike v primerjavi z računalniki, ki se prodajajo kot novi, običajno minimalne.

Refurbished računalniki so na voljo v široki ponudbi. Izbira sicer ni tako pestra kot pri novih modelih, a vseeno se najdejo računalniki za praktično vse potrebe. V tej ponudbi se pojavljajo tudi gaming računalniki in druge zmogljive naprave, pri katerih so prihranki še posebej očitni. Gaming računalniki se uvrščajo med dražje, saj morajo biti zelo zmogljivi in dobro pripravljeni na zahtevne računalniške igre. Če najdemo tak računalnik v ponudbi refurbished naprav, lahko pričakujemo več sto evrov prihranka. Kaj lahko se zgodi, da bomo prav med refurbished gaming računalniki našli idealno napravo za svoje potrebe, in to po presenetljivo ugodni ceni.

Enako seveda velja za druge naprave med refurbished računalniki. V vsakem primeru lahko računamo na neprekosljivo razmerje med ceno in kakovostjo, kar je velik plus za tiste, ki želijo investicijo kar najbolje izkoristiti.