Elegantne rešitve za čudovite zobe

Zobni vsadki 2

Zobje so zelo uporabni, če želimo normalno živeti. Pomagajo seveda pri prehranjevanju, pa tudi pri govoru in drugih funkcijah človeškega telesa. Ne moremo pa zanikati, da ima zobovje tudi pomembno vlogo pri vzdrževanju lepega videza obraza – to pomeni, da moramo tudi zato dobro skrbeti za svoje zobe. Po potrebi se poslužimo tudi kakšnih estetskih storitev, ki jih ponujajo zobozdravniki v svoji dodatni ponudbi.

Estetsko zobozdravstvo

Estetski zobozdravniki se ukvarjajo prav z vzdrževanjem lepega videza zob. Med poglavitnimi storitvami na tem področju je beljenje zob, ki pomaga v praktično vsakem primeru. Neizogibno je namreč, da se bodo zobje s časom razbarvali, tudi če nanje dobro pazimo in jih vestno čistimo. Še posebej očitne pa so vizualne spremembe pri tistih, ki se predajajo nezdravim razvadam, recimo kajenju. Beljenje zob lahko v vseh teh primerih močno pomaga in povrne naravno belino zobovja, s tem pa tudi čudovit nasmeh. Na voljo imamo različne storitve, ki ponujajo tak rezultat. Običajno se opravlja beljenje zob z neinvazivnimi posegi, ki so dokaj hitri in enostavni, priljubljeno je predvsem lasersko beljenje. Imamo pa na voljo tudi nekatere izdelke, ki se uporabljajo za hitre rešitve v kakšnih zahtevnejših primerih.

Protetični izdelki

Za lep nasmeh lahko poskrbimo tudi s protetičnimi izdelki, še posebej če nam kak zob manjka. V tem primeru so zelo uporabni zobni vsadki, ki so vsestranski pri delu s protetičnimi nadomestki. Zobni vsadki ponujajo mesto za namestitev protetičnih izdelkov, tako da ne obremenjujemo zdravih zob. So zelo zanesljivi in vzdržljivi, tako da lahko pričakujemo trajno zadovoljstvo. Predvsem pa so prilagodljivi, torej lahko oblikujemo idealne rešitve za vsak primer. Tako imajo tudi zobni vsadki svojo vlogo pri zagotavljanju čudovitega nasmeha, četudi gre za izdelke, ki se večinoma uporabljajo pri zahtevnih rekonstrukcijah poškodovanih in manjkajočih zob, ne nujno pri izključno estetskih posegih.