Parketi in njihova priljubljenost

parketi (3)

Veste, zakaj so nekatere talne obloge veliko bolj priljubljene kot druge? Odgovor ni tako preprost. Ponavadi na priljubljenost vpliva več dejavnikov in ne samo eden. Parketi so vsekakor med najbolj priljubljenimi vrstami. V prvi vrsti zagotovo zato, ker ponujajo lep izgled ter prijeten domač občutek, ki ga lahko ponudi le redkokatera druga vrsta obloge za tla.

Parketi praviloma ponujajo tudi izjemno dolgo življenjsko dobo. Vsekakor pa je ta v precejšnji meri odvisna tudi od vzdrževanja in čiščenja oziroma od obdelave.

Še druge ključne prednosti nekaterih vrst parketov

Med najbolj priljubljene vrste parketov v tem hipu zagotovo sodijo gotovi parketi, ki so lahko dvo ali pa troslojni. Svojo priljubljenost so si zaslužili tudi zato, ker so kompatibilni oziroma združljivi s talnim ogrevanjem.

Sicer pa so gotovi klasični parketi tudi hitri ter preprosti za polaganje. Na voljo so vam v vseh dobro založenih specializiranih prodajalnah s parketi. Veliko izbire je tudi v spletni prodajalni.

Polaganje parketa zahteva precej znanja, izkušenj ter primernega orodja

Polaganje parketa se vsekakor lahko lotite sami, a zavedajte se, da delo ni tako preprosto, kot je videti na prvi pogled. Verjetno vam bo težave delalo že to, da pri sebi nimate primernega orodja za polaganje in niti ne dovolj ustreznega znanja in izkušenj.

Polaganje parketa je pod lastnim okriljem lahko prinese zelo slabe rezultate. Morda boste naredili več škode kot koristi. Za polaganje parketa si zato raje omislite strokovnjaka, ki vam bo zagotovil kakovosten rezultat, ki vas bo spremljal vrsto let. Vi pa boste kasneje poskrbeli za učinkovito vzdrževanje in čiščenje.

Cena za polaganje parketa

Polaganje parketa je samo ena od storitev, ki vam jih ponuja dejavnost parketarstvo. Storitev je cenovno dostopna. Konkretna cena pa je vsekakor odvisna od ponudnika. Pri iskanju ustreznega parketarja se osredotočite na samo na najugodnejšo ceno, temveč predvsem na reference.