Sodobna zobna protetika

zobna protetika

Zobna protetika je izredno priljubljena storitev pri vseh posameznikih, ki si želijo čudovitega, predvsem pa zdravega in zapeljivega nasmeha. Pravijo, da je nasmeh najboljši modni dodatek, zato je potrebno za ustno higieno še toliko bolj skrbeti.

Sodobna zobna protetika nudi ogromno različnih storitev, ki so bolj ali malo manj zahtevne, odvisno od situacije in težave, ki jo ima posameznik. Sodobna zobna protetika je zelo priljubljena in učinkovita, saj se večina posameznikov odloči za njo, ko izgubijo kakšen zob. Izguba zoba je, kar pogost pojav, vendar pa je zelo neprijeten, saj lahko kar konkretno načne posameznikovo samozavest. Sodobna zobna protetika nudi : zobne luske, implantate, prevleke, mostičke in še mnogo drugih storitev.

Sodobna zobna protetika omogoča najhitrejšo nadomestitev manjkajočega zoba ali pa celo več njih. Manjkajoči zobje ne samo da uničujejo samozavest, uničujejo tudi ustno votlino, saj čeljustna kost začne postopoma izginjati, kar pomeni, da jo je kasneje, če se ta težava ne odpravi dovolj hitro, zelo težko ponovno namestiti nazaj.

Totalna proteza  je lahko odlična rešitev za manjkajoče zobe

Totalna proteza je pripomoček oziroma zobozdravstvena storitev, za katero se odloči veliko posameznikov, ki ima težavo z izpadanjem zob. Totalna proteza omogoča oziroma predstavlja nadomestek manjkajočih zob. V zobozdravstvu obstajata dve vrsti zobnih protez; prva se imenuje totalna zobna proteza, druga pa se imenuje delna zobna proteza.

Totalna  proteza, je v večini primerov narejena iz akrila, včasih pa je še dodatno podkrepljena s kovino. To omogoča res vrhunsko kvaliteto in kakovost, ki je pri protezah še kako zelo pomembna. Totalna proteza se v večini primerov uporablja, kot začasna proteza, ki zdravi uničeno oziroma poškodovano zobovje. Zgornji del proteze v ustih drži vakuum, spodnji del proteze pa drži greben. To pomeni, da je totalna proteza zelo čvrsto pritrjena in ne bo povzročala težav z namestitvijo oziroma odstopanjem, prav tako pa se v kotičke ne bo nabirala hrana.