Aktivne počitnice v Bovcu

Rafting Bovec

Bovec je idealna počitniška destinacija za tiste, ki želijo svoj prosti čas preživeti kar se da aktivno, morda celo adrenalinsko. Na voljo so namreč mnoge aktivnosti, ki bodo prepričale tudi zahtevnejše avanturiste.

Soča rafting

Veliko možnosti ponuja reka Soča, med najbolj priljubljenimi pa je gotovo rafting. Bovec je v poletnem času zelo obiskan, mnogi obiskovalci pa pridejo v Posočje prav z namenom, da se podajo na rečne valove v gumijastem čolnu. Rafting Bovec ponuja celo vrsto različnih opcij, s katerimi si lahko končno izkušnjo močno prilagodimo. Običajno gre za zanimivo adrenalinsko dogodivščino na rečnih brzicah, vedno pa vključuje tudi druženje v skupini – idealno torej za družine, prijatelje, sodelavce in druge podobne skupine, ki se dobro ujamejo pri tovrstnih aktivnostih. Za rafting Bovec ponuja prav vse, kar potrebujemo, večinoma so ponudbe all-inclusive in ni treba skrbeti za nič, le ustrezna oblačila moramo imeti – https://www.bovecsport.com/sl/ponudba/rafting.

Soteskanje

Tudi za soteskanje Bovec ponuja atraktivne možnosti, čeprav se v tem primeru praviloma nekoliko oddaljimo od reke Soče. Boljše pogoje za to aktivnost nudijo njeni pritoki, ki so kot nalašč za atraktivno soteskanje. Bovec ponuja celovito ponudbo, ki vključuje tudi prevoze, tako da ni treba skrbeti zaradi oddaljenosti. Tako ali tako pa razdalje niso velike, maksimalno kakšne pol ure s kombijem. Tako imamo čas, da se pripravimo na nepozabno dogodivščino – to so običajno vodene skupinske odprave, pri katerih se najprej podamo do izhodiščne točke, nato pa se spustimo po strugi navzdol. Za soteskanje Bovec ponuja različne programe, ki so lahko bolj ali manj dolgi in zahtevni.

Druge aktivnosti

Seveda imamo za aktivne počitnice na voljo tudi mnoge druge aktivnosti. Ni treba, da se omejimo le na vodene aktivnosti, ki jih ponujajo turistične agencije, tudi na lastno pest se lahko lotimo raziskovanja Posočja. Posebej priljubljeno je pohodništvo, tudi kolesarjenje po okoliških naravnih poteh.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja