Nadomestki za manjkajoče ali poškodovane zobe

Implantat

Precej velik delež prebivalstva se prej ali slej sooči z delno brezzobostjo, torej jim manjka kakšen zob. Na prvi pogled to morda ni velik problem, a v resnici gre za težavo, ki se lahko stopnjuje in ima hitro velik vpliv na kakovost življenja. Že en manjkajoči zob pomeni zmanjšano funkcionalnost zobovja, seveda pa gre omeniti tudi vpliv na videz obraza. Na dolgi rok pa zaradi manjkajočega zoba pride do preoblikovanja sosednjih zob in odmiranja kosti pod zobovjem, kar vodi v dodatne težave. Pametno je torej čim prej poiskati ustrezne rešitve. Na srečo imamo na voljo več vrst zdravljenja v primeru brezzobosti.

Zdravljenje z zobnimi vsadki

Zobni vsadek oziroma implantat je lahko zelo posrečena rešitev pri delni brezzobosti. Za nadomeščanje posameznih zob je implantat vsekakor zelo elegantna rešitev, ki ima v primerjavi z drugimi načini zdravljenja več prednosti. Predvsem ne obremenjuje sosednjih zob, ki bi jih morali sicer brusiti in preoblikovati, če bi se odločili za klasično zdravljenje z mostičkom. Poleg tega implantat pri uporabi protetičnega nadomestka prenaša sile na kost pod zobovjem, ne na sosednje zobe. To je idealna rešitev za vzdrževanje zdravega, lepega in funkcionalnega zobovja.

Zdravljenje z drugimi dentalnimi izdelki

Poslužimo se lahko tudi drugih izdelkov, ki morda odgovorijo na potrebe v kakšnih mejnih primerih. To so recimo zobne luske, ki se uporabljajo za različne namene. Najbolj značilna je njihova uporaba sicer pri estetskem zobozdravstvu, a storitve se prekrivajo in zobne luske so uporabne tudi v primeru, da imamo opravka s poškodovanimi zobmi. Služijo temu, da povsem preoblikujejo posamezne ploskve zoba, s tem pa dosežemo zelo prepričljiv vizualni učinek. Zobne luske so zelo atraktivne predvsem pri kakšnih lažjih posegih, ki kličejo po hitrih in enostavnih rešitvah, tudi cena je ugodna – https://www.artident.si/zobozdravnik-cenik/. Imamo pa na voljo tudi druge opcije, ki jih običajno najdemo pri zasebnih zobozdravnikih. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja