Pecivo je lahko precej občutljivo, zato bomo imeli kar nekaj dela z varnim shranjevanjem. Še posebej seveda, če imamo opravka s kakšnimi večjimi zalogami. A na srečo imamo verjetno na voljo kakšne zelo posrečene rešitve, če lahko posežemo po namenski embalaži za takšne specialitete. V nekaterih primerih lahko uporabimo embalažo, ki je posebej prilagojena za različne vrste živil, to so recimo škatle za piškote ali embalaže za torte, čisto dobro pa se lahko obnese tudi vsestranska embalaža, recimo PVC posoda za živila.
Včasih lahko dobre učinke dosežemo s povsem osnovno embalažo. Navsezadnje pecivo ni vedno posebej občutljivo – kakšni trdi piškoti ne zahtevajo posebne zaščite, poskrbeti moramo le za to, da se ne sušijo ter ne pridejo v stik s kakšnimi drugimi živili, pri katerih bi se lahko navzeli vonjav in okusov. Primerna je sicer namenska embalaža za pecivo, na voljo imamo na primer škatle za piškote, a prav tako dobro se lahko v funkcionalnem smislu obnese tudi alu folija, ki jo imamo tudi v domači kuhinji gotovo pri roki. Če nismo posebej zahtevni in bi radi le za nekaj časa zapakirali pecivo, ki smo ga pripravili doma, je lahko takšna rešitev povsem ustrezna.
Poznamo tudi druge enostavne opcije, to je recimo PVC posoda za živila, ki je zelo vsestranska in posledično primerna tudi za pakiranje manj občutljivega peciva. Izberemo lahko posode, ki so zelo posrečeno oblikovane za različno pecivo. Pravzaprav je lahko PVC posoda za živila primerna tudi za kakšne občutljive jedi, recimo pite, kremne rezine, tudi torte.
Specializirana embalaža za pecivo
Pogosto pa ponuja pravi odgovor specializirana embalaža za pecivo, sploh če smo bolj zahtevni pri shranjevanju peciva. Takšno embalažo uporabimo za kar najboljši učinek, pogosto nam pomaga tudi pri prezentaciji in serviranju, medtem ko se v profesionalnih pekarnah in slaščičarnah uporablja za prodajo.