Epoksi tlaki v različnih cenovnih razredih

Epoxy premaz

Pri zaščiti površin pred raznimi obremenitvami, ki jih v prostoru pričakujemo, ne moremo sklepati velikih kompromisov. Potrebujemo dobro zaščito, ki bo na dolgi rok povsem brezhibna. A seveda imamo v različnih okoljih opravka z različnimi obremenitvami, tako da ni treba vedno posegati po najdražjih in najbolj kompleksnih možnostih. Pri epoksi tlakih to pomeni, da lahko nekoliko bolj svobodno posegamo po različnih opcijah, ki so nam na voljo. Tudi v nižjem cenovnem razredu je moč najti dobre možnosti.

Cenovno ugodni epoksi tlaki

Včasih je glavni dejavnik, po katerem se primerjajo različni epoksi tlaki, cena. V tem primeru gotovo kot najboljša izbira izstopa epoxy premaz, ki bo prepričal tiste, ki že v nižjem cenovnem razredu iščejo dobro zaščito svojih površin. Gre za zelo enostavno izvedbo, ki bo primerna za razna manj obremenjena okolja, tudi za domače delavnice, garaže, skladišča in podobno. Seveda ima epoxy premaz tudi določene pomanjkljivosti, a za takšna okolja je idealna rešitev – ponuja dobro zaščito pred vodo in tekočinami, kemičnimi madeži, smetmi, prahom in drugo umazanijo, pa tudi osnovno zaščito pred mehanskimi obremenitvami. Predvsem pa ima epoxy premaz prednost v ugodni ceni.

Vsestranski epoksi tlaki v srednjem razredu

Čisto možno je, da bodo boljšo rešitev ponudili nekoliko dražji epoksi tlaki. Cena je lahko še vedno dokaj ugodna, našli pa bomo zelo prepričljive rešitve. To so recimo samorazlivni epoksi tlaki, ki jih uporabljamo v različnih okoljih, saj so zelo vsestranski. Izstopajo z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno, sploh če ciljamo bolj na kakovost. Samorazlivni tlaki so zelo priljubljeni in za mnoge uporabnike že ponujajo pravo rešitev.

Po meri izdelani epoksi tlaki

V višjem cenovnem rangu najdemo debelejše epoksi tlake, ki so pogosto izdelani po meri. Seveda so za najzahtevnejše uporabnike najboljša izbira prav takšni epoksi tlaki, cena pa ne igra velike vloge, saj potrebujemo najboljšo možno zaščito delovnih površin.