Naj ima tudi vaš otrok udobno in prijetno posteljnino

otroska-posteljnina-1

Pri opremljanju otroške sobe se morda ne osredotočimo prav na posteljnino. Že prej imamo še toliko dela, da posteljnina ne pride takoj do izraza, posvetimo se večji opremi, ki ima bolj vidno vlogo. A prav posteljnina je tista, ki bo vsakodnevno v uporabi, hkrati pa ima povsem neposreden vpliv na počutje in udobje otroka. Zato teh izdelkov ne smemo zanemarjati, izkažejo se za prioriteto pri opremljanju otroške sobe.

V kompletu posteljnine najdemo več različnih kosov, ki morajo biti dobro prilagojeni svojemu namenu. Pozorni smo na to, da vse kose dobro uskladimo med seboj in jih izbiramo glede na to, kakšne potrebe ima otrok. Najbolj pa smo pozorni na tiste kose posteljnine, s katerimi bo malček stalno v stiku, predvsem jogi rjuha pri tem prenaša večje obremenitve.

Jogi rjuha ima na vsaki postelji nepogrešljivo funkcijo

Seveda izbiri jogi rjuhe posvetimo nekaj več pozornosti tudi na posteljah za odrasle, a pri otrocih moramo biti morda še bolj pozorni na to, da najdemo kvalitetne izdelke, ki se bodo v praksi odlično obnesli. Posegamo po opremi, ki je dobro prilagojena svojemu namenu.

Jogi rjuha ima kar nekaj pomembnih nalog. Najprej seveda skrbi za to, da ima otrok na postelji mehko in prijetno podlago, da leži na udobnem materialu, ne na grobi površini vzmetnice. Za občutljivo otroško kožo je udobna podlaga vsekakor nepogrešljiva, zato mora biti jogi rjuha na takšno delo dobro pripravljena.

Poleg tega pa jogi rjuha tudi na druge načine skrbi za udobje pri spanju. Preko noči bo malček cenil še druge lastnosti takšne opreme. Rjuhe prinašajo nekaj dodatne topline v zimskih dneh, za poletni čas pa izbiramo lahke in zračne poletne rjuhe. Kvalitetne rjuhe odlično delujejo pri regulaciji temperature, odvajajo znoj in poskrbijo za boljše pogoje za spanje. Vse to so ključne funkcije, za kar je treba izbrati kakovostno opremo. Kvalitetne otroške rjuhe na https://odeja.si/slo/posteljnina.html/rjuha-z-elastiko ponuja ugledni trgovec Odeja.si.

Odeja

Kako izbrati dimenzije jogi rjuhe?

Pri izbiri opreme imamo v mislih številne prioritete, ki jih ne smemo zanemariti. Seveda se osredotočamo predvsem na tiste, ki imajo neposreden vpliv pri tem, kako prijetno in udobno bo spanje. A tudi dimenzije jogi rjuhe odločajo o tem, kako zadovoljni bodo otroci s svojo posteljo. Kaj hitro se pokaže, da tako prevelike kot premajhne rjuhe predstavljajo veliko oviro za miren spanec.

Kako torej izbrati jogi rjuho v pravih dimenzijah? Na srečo je naloga precej enostavna. Upoštevamo namreč tiste dimenzije, ki jih ima tudi ležišče. To velja za napenjalne rjuhe, ki so pripravljene tako, da se skladajo z vzmetnicami v standardnih dimenzijah. Pričakujemo lahko, da bodo dimenzije jogi rjuhe pripravljene za vse standarde, ki veljajo pri ležiščih, pa tudi za kakšne posebne dimenzije najdemo pravo rešitev.

Dimenzije jogi rjuhe za otroške postelje

Otroška oprema je pogosto nekoliko bolj prilagojena malim uporabnikom, tudi postelje so lahko drugače oblikovane. Predvsem gre tu za manjše postelje, ki upoštevajo telesno višino otroka. Po širini so to lahko še vedno običajne enojne postelje, le dolžina je krajša. Potrebovali bomo torej tudi posebne dimenzije jogi rjuhe. Spet se sicer lahko enostavno orientiramo po tem, kakšne dimenzije ima sama vzmetnica. Nenazadnje tudi pri otroških posteljah najdemo uveljavljene standarde, po katerih se izdeluje takšna oprema. Pričakovati je, da bomo imeli med jogi rjuhami dovolj izbire tudi v takšnih dimenzijah.

Včasih pa so otroške postelje tudi drugače oblikovane, morda jih izdelamo po meri ali pa najdemo kje kakšne vzmetnice, ki ne sledijo uveljavljenim standardom. A ne moremo pričakovati, da bodo odstopanja zelo velika, saj je ponudba tu še vedno precej pestra in se prodaja oprema za različne dimenzije. Poleg tega nam dimenzije jogi rjuhe dopuščajo tudi nekaj tolerance, tako da ni treba iskati opreme, ki se sklada prav do centimetra natančno.